Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – avinžirnių miltų duona be gliuteno, be kiaušinių ir be pieno produktų!
Ingredientai:
2 ½ puodelio avinžirnių miltų
1 puodelis sojų pieno arba bet kokio kito jūsų pasirinkto pieno (arba vandens)
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus (arba bet kokio jūsų mėgstamo aliejaus – jo skonis bus juntamas duonoje, todėl įsitikinkite, kad naudojate jums tikrai patinkantį aliejų)
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai obuolių sidro acto (arba geltonosios/žaliosios citrinos sulčių)
3/4 arbatinio šaukštelio druskos
Priedai (nebūtina):
1 šaukštas saulėgrąžų sėklų
1 šaukštas moliūgų sėklų
1 arbatinis šaukštelis ispaninio šalavijo (chia) sėklų
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą (23 cm x 13 cm) išklokite kepimo popieriumi (jį negausiai sutepkite aliejumi). Atidėkite į šalį.
2. Prieš pradėdami, pakratykite avinžirnių miltų maišelį, šakute išpurenkite miltus ir suskaidykite miltų gumulėlius. Tada matavimo puodeliu pasemkite nurodytą kiekį miltų. Svarbu tiksliai pamatuoti miltų kiekį, nes jų įbėrus per daug, duona bus sausa. Miltus suberkite į dubenį.
3. Įberkite druskos bei kepimo miltelių. Plakimo šluotele arba šakute viską sumaišykite bei sutrupinkite miltų gumulėlius. Jei dar liko gumulėlių, suskaidykite juos pirštais.
4. Sudėkite „šlapius“ ingredientus: alyvuogių aliejų, pieną ir actą.
5. Gumine mentele viską išmaišykite, kol tešla taps glotni, skysta ir nebeliks jokių miltų gumulėlių.
6. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą.
7. Ant viršaus pabarstykite pasirinktų sėklų mišinio (nebūtina).
8. Kepkite duoną įkaitintoje orkaitėje ant vidurinių grotelių 45 minutes (180 °C temperatūroje).
9. Prieš pjaustydami, duoną palikite 2 valandas atvėsti ant grotelių.
Išeiga: 10 duonos riekelių
Receptas: theconsciousplantkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite