Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
Susmulkintas svogūnas
1 arbatinis šaukštelis jūros druskos
Šviežiai malti juodieji pipirai
3 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
1 obuolys, nuluptas ir supjaustytas
3 skiltelės česnako, sutarkuotos
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero
1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros
1/2 arbatinio šaukštelio maltos rūkytos paprikos
1 arbatinis šaukštelis obuolių sidro acto
3–4 puodeliai daržovių sultinio
1 skardinė (400 ml) riebaus kokosų pieno (šiek tiek pieno palikite sriubos papuošimui)
Patiekimui (nebūtina):
Moliūgų sėklos
Šviežia kalendra
Aitriųjų paprikų dribsniai
Traški duona
Gaminimas:
1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną, druską bei kelis žiupsnelius pipirų ir pakepinkite tol, kol suminkštės (5–8 minutes). Sudėkite saldžiąsias bulves bei obuolį ir pakepinkite, retkarčiais pamaišydami, kol jie pradės minkštėti (maždaug 8–10 minučių).
2. Sudėkite česnaką, imbierą, kalendrą bei maltą rūkytą papriką ir išmaišykite. Tada įmaišykite obuolių sidro acto, po to – 3 puodelius sultinio ir kokosų pieno. Užvirinkite, uždenkite ir sumažinkite ugnį. Virkite tol, kol saldžiosios bulvės suminkštės (20–30 minučių).
3. Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, tada supilkite ją į trintuvą (blenderį) ir sutrinkite iki vientisos masės (jei reikia, trinkite sriubą keliomis partijomis). Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar 1 puodelį sultinio ir dar kartą sutrinkite. Papildomai pagardinkite prieskoniais pagal skonį. Jei norite, sriubą papuoškite šlakeliu kokosų pieno, moliūgų sėklomis, kalendra iraitriųjų paprikų dribsniais. Patiekite su traškia duona.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite