Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Kepti Briuselio kopūstai su datulėmis ir migdolais – puikus garnyras, derantis su vištiena, kalakutiena, žuvimi ir kt.
Ingredientai:
1/4 puodelio plonis griežinėliais supjaustytų migdolų
700 gramų Briuselio kopūstų (nupjauti galus, o kopūstus perpjauti pusiau)
3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
Druska
Šviežiai malti pipirai
1/4 puodelio plonai supjaustytų askaloninių česnakų (dar žinomi kaip šalotiniai svogūnai arba askalonai; angl. shallot)
2 šaukštai obuolių sidro acto
1/2 arbatinio šaukštelio apelsino žievelės
1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų šviežių čiobrelių
1/3 puodelio plonai supjaustytų datulių be kauliukų
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C (grotelės ties orkaitės viduriu). Migdolus paskleiskite ant nedidelės kepimo skardos ir kepkite tol, kol jie taps auksinės-rudos spalvos ir pasklis skrudintų riešutų aromatas (8–10 minučių).
2. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 230 °C. Per pusę perpjautus Briuselio kopūstus sudėkite ant didelės kepimo skardos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pagardinkite 3/4 arbatinio šaukštelio druskos ir gausiai pabarstykite šviežiai maltais pipirais. Maišykite tol, kol kopūstai visiškai pasidengs aliejumi. Tada paskleiskite juos vienu sluoksniu (perpjauta pusele žemyn).
3. Briuselio kopūstus uždėkite ant vidurinių orkaitės grotelių ir kepkite tol, kol paruduos (15 minučių). Išimkite iš orkaitės ir įmaišykite askaloninius česnakus. Išjunkite orkaitę ir vėl įdėkite Briuselio kopūstus į orkaitę. Palaikykite karštoje orkaitėje tol, kol askaloniniai česnakai suminkštės ir pradės ruduoti (apie 5 minutes).
4. Paruoškite padažą: mažame dubenėlyje sumaišykite obuolių sidro actą, apelsino žievelę ir čiobrelius. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir maltų pipirų; viską išplakite šakute. Atidėkite į šalį.
5. Iškepusius Briuselio kopūstus sudėkite į didelį serviravimo dubenį ir sumaišykite su datulėmis, migdolais ir padažu. Dar kartą pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
Išeiga: 6-8 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite