Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Graikiški pomidorų kepsneliai

    Žolelės, prieskoniai ir saulėje džiovinti pomidorai suteikia šiems paprastiems kepsneliams puikaus skonio!

    Šiam receptui naudokite tvirtus pomidorus, kurie nėra per daug vandeningi.

     

    Ingredientai:

     

    Saulėje džiovintų pomidorų padažui (nebūtina – galite patiekti tiesiog su citrinos skiltelėmis):

    3/4 puodelio graikiško jogurto

    1/3 puodelio saulėje džiovintų pomidorų (jei naudojate sausai supakuotus pomidorus, kelias minutes pamirkykite juos šiltame vandenyje, kad suminkštėtų. Jei jūsų pasirinkti pomidorai yra laikomi aliejuje, tiesiog nusausinkite juos ir susmulkinkite)

    Citrinų sulčių (pagal skonį)

    Druskos (pagal skonį)

     

    Pomidorų kepsneliams:

    4 dideli prinokę pomidorai

    1/4 puodelio smulkiai supjaustytų mėtų

    1/4 puodelio smulkiai supjaustytų petražolių

    1/4 puodelio smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų

    1/2 puodelio saulėje džiovintų pomidorų, stambiai supjaustytų

    85 g fetos sūrio, sutrupinto

    1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio

    1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

    Druska (pagal skonį)

    Malti juodieji pipirai (pagal skonį)

    2 šaukštai džiūvėsėlių

    1/2 puodelio universalių miltų

    1 šaukštas manų kruopų miltų

    3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir daugiau – kepimui)

    Gaminimas:  

    1. Saulėje džiovintų pomidorų padažo paruošimas (nebūtina): į virtuvinį kombainą arba trintuvą (blenderį) sudėkite jogurtą, 1/3 puodelio saulėje džiovintų pomidorų ir 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių. Sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir papildomomis citrinos sultimis (pagal skonį). Uždenkite ir laikykite šaldytuve tol, kol būsite pasirengę naudoti.

    2. Paruoškite kepsnelius: pomidorus perpjaukite į keturias dalis nuo kotelio iki apačios, tada atsargiai atskirkite sėklas ir išmeskite. Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį.

    3. Į dubenį su pomidorais sudėkite mėtas, petražoles, svogūnų laiškus, saulėje džiovintus pomidorus, fetą, raudonėlį, kepimo miltelius, druską, pipirus, džiūvėsėlius, universalius miltus ir manų kruopų miltus. Atsargiai išmaišykite (nepermaišydami, kad fetos sūris išliktų trupinių pavidalo). Įpilkite alyvuogių aliejaus ir atsargiai išmaišykite. Konsistencija turėtų būti tiršta ir šiek tiek sausa.

    4. Į nepridegančią keptuvę (arba ketaus keptuvę) įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Didelę lėkštę arba skardą išklokite popieriniais rankšluosčiais ir padėkite prie viryklės.

    5. Naudodami du šaukštus formuokite pirmąjį kepsnelį. Vienu šaukštu paimkite tešlos, tada atsargiai perkelkite tešlą nuo vieno šaukšto ant kito, vartydami ir išlygindami kiekvieną pusę tol, kol suformuosite tvirtą rutulį. Suformuotą rutuliuką įdėkite į karštą aliejų ir šaukšto nugarėle švelniai paspauskite, kad susidarytų plokščio blynelio forma.

    6. Toliau formuokite ir kepkite likusius kepsnelius (tik per daug keptuvės neperpildykite!). Kiekvieną kepsnelį apkepkite maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės; prireikus papildykite aliejaus. Tik neapverskite kepsnelių per anksti! Kepsneliai turi būti auksinės spalvos, kad nesubyrėtų – apverskite tik vieną kartą. Iškeptus pomidorų kepsnelius perkelkite į paruoštą lėkštę arba skardą, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

    7. Kepsnelius patiekite šiltus (arba kambario temperatūros); su padažu.

     

    PASTABA: šių kepsnelių sudėtyje nėra kiaušinių, kurie padėtų sujungti mišinį, todėl labai svarbu įberti pakankamą kiekį miltų. Jei jūsų suformuotas mišinys per sausas ir neišlaiko formos, įberkite 1 šaukštą miltų ir 1 šaukštą ypač tyro alyvuogių aliejaus. Kita vertus, jei jums patinka kreminė konsistencija, kurią suteikia kiaušiniai, tiesiog įmaišykite vieną kiaušinį į mišinį. Beje, paruošus tešlą, reikėtų nedelsiant pradėti kepti, kitaip tešla taps netinkamos konsistencijos.

    Išeiga: 12 kepsnelių

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite