Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
700 g vištienos krūtinėlės
1 šaukštas itališko prieskonių mišinio
1 ¼ arbatinio šaukštelio druskos
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
85 g saulėje džiovintų pomidorų, supjaustytų
Susmulkintas svogūnas
4 didelės česnako skiltelės, susmulkintos
1/3 puodelio baltojo vyno
1 ¾ puodelio nenugriebto pieno
1 ½ šaukšto kukurūzų krakmolo
2 puodeliai mažųjų špinatų lapų
1/4 puodelio supjaustytų KALAMATA alyvuogių
Gaminimas:
1. Padėkite vištienos krūtinėlę ant pjaustymo lentos. Vieną ranką uždėkite ant vištienos krūtinėlės, o kitoje rankoje laikykite aštrų peilį lygiagrečiai pjaustymo lentos. Perpjaukite krūtinėlę horizontaliai per pusę. Pakartokite su likusia(-omis) krūtinėle(-ėmis) – pjaudami stenkitės išlaikyti panašų storį. Pagardinkite itališkais prieskoniais ir 3/4 arbatinio šaukštelio druskos.
2. Įpilkite alyvuogių aliejaus į didelę keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai aliejus įkais, sudėkite prieskoniais pagardintą vištieną. Kepkite 4–6 minutes iš kiekvienos pusės.
3. Perkelkite vištieną ant švarios pjaustymo lentos. Į keptuvę sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, svogūnus, česnaką, baltąjį vyną ir 1/2 arbatinio šaukštelio druskos. Mediniu šaukštu arba mentele nugramdykite rudus gabalėlius nuo keptuvės dugno. Kepkite tol, kol svogūnas suminkštės, maždaug 2–3 minutes.
4. Į keptuvę įpilkite pieno. Mažame dubenyje šakute sumaišykite kukurūzų krakmolą ir 3 šaukštus šalto vandens. Kai pienas keptuvėje beveik užvirs, įmaišykite kukurūzų krakmolo mišinį. Pamatysite, kad jis iš karto pradės tirštėti. Jei mišinys atrodo per tirštas, tiesiog pilkite daugiau pieno (po 1/4 puodelio) tol, kol pasieksite norimą konsistenciją.
5. Sumažinkite ugnį; į padažą įmaišykite špinatus ir alyvuoges. Maišykite tol, kol špinatai sušils ir suglebs. Plonai supjaustykite vištieną ir sudėkite į keptuvę, kad sušiltų. Papildomai pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite