Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Traškios brokolių salotos su vynuogėmis

    Ingredientai:

    2–3 brokoliai, įskaitant stiebus (iš viso apie 500 g)

    1/2 puodelio skrudintų saulėgrąžų sėklų

    1 puodelis (raudonųjų) vynuogių, perpjautų pusiau

    1/4 puodelio susmulkintų petražolių

    2 šaukštai glotnios konsistencijos prancūziškų garstyčių DIJON

    1 šaukštas grūdėtų prancūziškų garstyčių DIJON

    2 šaukštai medaus (galite pakeisti klevų sirupu)

    2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

    2 šaukštai obuolių sidro acto

    druskos ir pipirų

    Gaminimas:  

    1. Nupjaukite brokolių stiebus ir atidėkite į šalį. Žiedynus supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

    2. Į didelį puodą su įdėklu, skirtu virti garuose (arba sieteliu), įpilkite kelis centimetrus vandens. Kai vanduo užvirs, sudėkite brokolių žiedynus, uždenkite ir virkite garuose vieną minutę. Nukoškite, perplaukite, leiskite atvėsti, tada nusausinkite švariu virtuviniu rankšluosčiu.

    3. Saulėgrąžų sėklas sudėkite į nedidelę keptuvę ant vidutinės ugnies ir kepinkite, dažnai maišydami, kol jos šiek tiek paruduos ir taps kvapnios.

    4. Aštriu peiliu arba daržovių skustuku nulupkite kietą odelę nuo brokolių stiebelių, tada susmulkinkite.

    5. Dideliame dubenyje sumaišykite garstyčias, medų, alyvuogių aliejų ir actą.

    6. Į dubenį su padažu sudėkite brokolių žiedynus, susmulkintus stiebus, skrudintas saulėgrąžų sėklas, perpjautas vynuoges ir petražoles. Gerai išmaišykite. Paragaukite ir pagardinkite druska bei pipirais.

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:  heynutritionlady.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite