Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Vegetariškas avinžirnių salotų sumuštinis puikiai tiks priešpiečių dėžutei, piknikui ir kt.
Norėdami pagaminti veganiškas avinžirnių salotas, jogurtą ir majonezą pakeiskite augaliniu jogurtu arba humusu.
Ingredientai:
1 ¾ puodelio (atitinka vieną 400 g skardinę) avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu
1/4 puodelio skrudintų saulėgrąžų sėklų
3 šaukštai paprasto jogurto
1–2 šaukštai majonezo
1/2 arbatinio šaukštelio prancūziškų garstyčių DIJON
1 šaukštas klevų sirupo
1 maža smulkiai supjaustyta raudonoji paprika
Susmulkintų svogūnų laiškų
2 šaukštai smulkiai supjaustytų šviežių petražolių
1–2 šaukštai kaparėlių, nusausinti
druskos ir pipirų pagal skonį
8 riekelės sumuštinių duonos
Gaminimas:
1. Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies ir suberkite saulėgrąžų sėklas. Keptuvę dažnai sukratykite, kol sėklos lengvai apskrus ir pasklis aromatas – užtruks maždaug 5 minutes. Atidėkite į šalį ir palikite atvėsti.
2. Smulkiai supjaustykite raudonąją papriką, svogūnų laiškus bei petražoles.
3. Sudėkite avinžirnius į dubenį ir sutrinkite šakute.
4. Tada sudėkite skrudintas saulėgrąžų sėklas, jogurtą, majonezą, garstyčias, klevų sirupą, svogūnų laiškus, petražoles ir kaparėlius.
5. Viską kartu išmaišykite, paragaukite ir pagardinkite druska bei pipirais.
6. Norėdami pagaminti sumuštinius, ant didelių sumuštinių duonos riekelių šaukštu uždėkite avinžirnių salotų.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: heynutritionlady.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite