Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Kreminė veganiška šparagų sriuba

    Ingredientai:

    2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir daugiau, sriubos apšlakstymui)

    Smulkintų svogūnų laiškų

    2 mažos bulvės (1½ puodelio kubeliais supjaustytų bulvių)

    3 česnako skiltelės, susmulkintos

    1/2 arbatinio šaukštelio jūros druskos (ir daugiau, pagal skonį)

    1/2 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

    3 puodeliai vandens

    2 puodeliai supjaustytų šparagų (smidrų)

    1 puodelis šaldytų žirnelių

    1 arbatinis šaukštelis prancūziškų garstyčių DIJON

    3 šaukštai citrinos sulčių

    1/2 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės

    1 puodelis baziliko

    Šviežių mėtų šakelių (nebūtina)

     

    Priedai:

    1/4 puodelio skrudintų kedro riešutų (kedrinės pinijos), susmulkintų

    1/4 puodelio smulkintų šviežių mėtų

    Žiupsnelis raudonųjų pipirų dribsnių

    Žiupsnelis druskos

    Gaminimas:  

    1. Susmulkinkite kedrines pinijas, mėtą, raudonųjų pipirų dribsnius ir druską. Atidėkite į šalį.

    2. Įkaitinkite aliejų puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnų laiškus ir pakepinkite 1–2 minutes (kol suminkštės). Sudėkite bulves, česnaką, druską, pipirus ir vandenį. Virkite 12 minučių (kol bulvės suminkštės).

    3. Į puodą su bulvėmis sudėkite šparagus ir virkite dar 5 minutes. Nuimkite puodą nuo ugnies ir palikite atvėsti 5 minutes. Įmaišykite žirnelius; tada sriubą supilkite į trintuvą (blenderį). Įdėkite garstyčių, citrinos sulčių bei citrinos žievelės ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Sudėkite baziliką ir dar kartą sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite prieskoniais pagal skonį.

    4. Sriubą supilstykite į dubenėlius, užberkite mėtų ir kedrinės pinijos bei kitų smulkintų priedų; apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Galite įdėti kelias šviežias mėtos šakeles. Patiekite su traškia duona.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite