Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir daugiau, sriubos apšlakstymui)
Smulkintų svogūnų laiškų
2 mažos bulvės (1½ puodelio kubeliais supjaustytų bulvių)
3 česnako skiltelės, susmulkintos
1/2 arbatinio šaukštelio jūros druskos (ir daugiau, pagal skonį)
1/2 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
3 puodeliai vandens
2 puodeliai supjaustytų šparagų (smidrų)
1 puodelis šaldytų žirnelių
1 arbatinis šaukštelis prancūziškų garstyčių DIJON
3 šaukštai citrinos sulčių
1/2 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės
1 puodelis baziliko
Šviežių mėtų šakelių (nebūtina)
Priedai:
1/4 puodelio skrudintų kedro riešutų (kedrinės pinijos), susmulkintų
1/4 puodelio smulkintų šviežių mėtų
Žiupsnelis raudonųjų pipirų dribsnių
Žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. Susmulkinkite kedrines pinijas, mėtą, raudonųjų pipirų dribsnius ir druską. Atidėkite į šalį.
2. Įkaitinkite aliejų puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnų laiškus ir pakepinkite 1–2 minutes (kol suminkštės). Sudėkite bulves, česnaką, druską, pipirus ir vandenį. Virkite 12 minučių (kol bulvės suminkštės).
3. Į puodą su bulvėmis sudėkite šparagus ir virkite dar 5 minutes. Nuimkite puodą nuo ugnies ir palikite atvėsti 5 minutes. Įmaišykite žirnelius; tada sriubą supilkite į trintuvą (blenderį). Įdėkite garstyčių, citrinos sulčių bei citrinos žievelės ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Sudėkite baziliką ir dar kartą sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
4. Sriubą supilstykite į dubenėlius, užberkite mėtų ir kedrinės pinijos bei kitų smulkintų priedų; apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Galite įdėti kelias šviežias mėtos šakeles. Patiekite su traškia duona.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite