Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Ryžių salotos su lašiša ir EDAMAME pupelėmis

    Ingredientai:

    Ryžiams:

    1 ½ puodelio virtų atvėsusių ilgagrūdžių ryžių (pavyzdžiui JASMINE) – labiausiai tinka per naktį šaldytuve palaikyti ryžiai

    1 ½ šaukšto skrudintų sezamų aliejaus

    1 ½ arbatinio šaukštelio sojų padažo, sudėtyje turinčio mažai druskos

    1 šaukštas česnakinės čili pastos („Sambal Oelek”)

     

    Lašišai:

    1 lašišos filė (225 g)

    1 arbatinis šaukštelis sojų padažo, sudėtyje turinčio mažai druskos

    1 arbatinis šaukštelis medaus arba gryno klevų sirupo

    Žiupsnelis druskos

     

    Salotoms:

    1 ilgavaisis agurkas

    1 puodelis šaldytų, išlukštentų EDAMAME pupelių, atšildytų

    1 kubeliais supjaustytas avokadas

    Smulkintų svogūnų laiškų

    1/3 puodelio šviežių susmulkintų kalendros lapelių

    1/4 puodelio skrudintų anakardžių, susmulkintų

     

    Padažui:

    1/4 puodelio ryžių acto

    2 šaukštai medaus

    2 šaukštai sojų padažo, sudėtyje turinčio mažai druskos

    2 šaukštai kreminės konsistencijos žemės riešutų arba migdolų sviesto (arba TAHINI sezamų pastos)

    1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero

     

    Gaminimas:  

    1. Išvirtus ir atvėsusius ryžius sudėkite į dubenį. Jei jie yra labai sulipę, šakute juos išskaidykite. Apšlakstykite sezamų aliejumi, sojų padažu ir čili pasta. Šaukštu išmaišykite taip, kad visi ryžiai gerai pasidengtų padažu.

    2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, o kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant popieriaus tolygiai paskleiskite ryžius, tada šaukšto nugarėle prispauskite juos prie skardos. Kepkite 30–40 minučių (kol ryžiai taps tamsiai auksinės spalvos ir traškūs). Kepimo laikui įpusėjus, ryžius vieną kartą išmaišykite, o tada šaukštu vėl prispauskite.

    3. Agurką perpjaukite išilgai per pusę ir išskobkite sėklas. Kiekvieną pusę dar kartą perpjaukite išilgai per pusę, kad iš viso turėtumėte 4 agurkų lazdeles. Tada skersai jas supjaustykite 1 cm griežinėliais. Sudėkite į didelį dubenį su EDAMAME pupelėmis, kubeliais supjaustytu avokadu, svogūno laiškais, kalendra ir anakardžiais.

    4. Nusausinkite lašišą, tada aptepkite sojų padažu ir medumi. Užberkite druskos. Sudėkite lašišą ant kitos kepimo skardos (atskirai nuo ryžių), išklotos kepimo popieriumi. Kepkite iki 200 °C įkaitusioje orkaitėje su ryžiais (12–18 minučių).

    5. Paruoškite padažą: į stiklainėlį supilkite actą, medų, sojų padažą, žemės riešutų sviestą ir imbierą. Gerai užsukite dangtelį ir stipriai supurtykite, kad visi ingredientai pasiskirstytų tolygiai.

    6. Dviem šakutėmis susmulkinkite lašišą į kąsnio dydžio gabalėlius. Sudėkite į salotų dubenį.

    7. Pirštais sutrupinkite apkeptus ryžius į mažesnius gabalėlius (maždaug žirnio dydžio). Sudėkite į salotų dubenį.

    8. Padažą užpilkite ant salotų ir dideliu šaukštu išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite druska.

    Išeiga: 3 porcijos

    Receptas:  wellplated.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite