Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
„Šlapieji“ ingredientai:
1/2 mažo žiedinio kopūsto, supjaustytos mažais žiedynais
1 skardinė (400 g) avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu
2 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių
2 česnako skiltelės, susmulkintos
kokosų aliejaus kepimui
„Sausieji“ ingredientai:
1/2 puodelio avinžirnių miltų (galite naudoti ir avižų miltus arba paprastus universalius miltus)
1 ½ šaukšto maltų linų sėmenų
1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio malto kumino
druska ir pipirai (pagal skonį)
Gaminimas:
1. Žiedinio kopūsto žiedynus virkite pasūdytame vandenyje tol, kol suminkštės (apie 10–15 minučių), tada nupilkite vandenį.
2. Tuo tarpu dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus; atidėkite į šalį.
3. Visus „šlapiuosius“ ingredientus (išskyrus aliejų) sutrinkite virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Tik nesutrinkite per daug – svarbu, kad masė vis tiek turėtų šiek tiek tekstūros ir netaptų pastos pavidalo.
4. Suberkite „šlapiuosius“ ingredientus į dubenį su sausais ingredientais. Sumaišykite viską rankomis.
5. Suformuokite 8–10 paplotėlių ir kepkite juos didelėje keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių (apie 5 minutes iš kiekvienos pusės), kol gražiai apskrus.
6. Patiekite su (veganiška) grietine, TZATZIKI, „RANCH“ arba TAHINI (sezamų pastos) padažu.
PASTABOS: jei mišinys yra per sausas, įpilkite šiek tiek avinžirnių skysčio iš skardinės (kad kepsneliai geriau suliptų). Jei mišinys yra per skystas, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Beje, galite į tešlą įdėti šiek tiek tarkuoto (veganiško) sūrio bei supjaustytų daržovių – paplotėliai bus dar skanesni!
Išeiga: 10 kepsnelių
Receptas: elavegan.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite