Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
3/4 puodelio (150 g) nevirtų bolivinių balandų (arba ryžių)
3/4 puodelio (150 g) nevirtų raudonųjų lęšių
1/2 šaukšto aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas
400 g šaldytų špinatų, atšildytų
1 arbatinis šaukštelis maltos paprikos
1/2 arbatinio šaukštelio malto kumino
1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
1/4 arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės
Druska ir pipirai (pagal skonį)
3/4 puodelio (180 ml) veganiškos grietinėlės arba konservuoto kokosų pieno
1 ½ puodelio (125 g) tarkuoto veganiško sūrio
Gaminimas:
1. Pirmiausiai bolivinę balandą (arba ryžius) gerai perplaukite, tada sudėkite į didelį puodą, užpilkite dideliu kiekiu verdančio vandens ir virkite 2–3 minutes. Tada sudėkite raudonuosius lęšius ir virkite tol, kol bolivinė balanda (arba ryžiai) bei lęšiai suminkštės. Tikslus laikas priklauso nuo jūsų pasirinktų kruopų – virkite pagal instrukcijas ant pakuotės (tik nepervirkite, nes vėliau reikės kepti ir orkaitėje!).
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, o 23 x 23 cm (arba panašaus dydžio) indą, skirtą kepimui orkaitėje, negausiai sutepkite aliejumi. Tada nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
3. Tuo tarpu didelėje keptuvėje arba puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Kai įkais, pakepinkite svogūną 3–4 minutes, tada sudėkite atšildytus špinatus ir kepkite tol, kol špinatai sušils, o skysčio perteklius – išgaruos.
4. Virtų bolivinių balandų ir raudonųjų lęšių mišinį bei špinatus sudėkite į paruoštą kepimo indą. Sudėkite visus prieskonius bei grietinėlę (arba kokosų pieną) ir gerai išmaišykite.
5. Ant viršaus užberkite tarkuoto veganiško sūrio ir kepkite orkaitėje 20–25 minutes.
6. Galiausiai išimkite apkepą iš orkaitės ir palikite kelias minutes atvėsti. Skanaus!
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: elavegan.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite