Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Baltųjų pupelių ir žaliojo lapinio kopūsto KALE sriuba su vištiena

    Ingredientai:

    Ypač tyras alyvuogių aliejus

    450 g vištienos be kaulų, supjaustytos mažais gabalėliais

    Druska ir juodieji pipirai

    Susmulkintas svogūnas

    3 česnako skiltelės, susmulkintos

    1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių

    3/4 arbatinio šaukštelio maltos kalendros

    1/2 arbatinio šaukštelio malto kumino

    1/2 arbatinio šaukštelio sauso rozmarino

    2 skardinės (po 400 g) baltųjų pupelių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu; vienos skardinės turinį sutrinkite

    8 puodeliai mažai druskos turinčio vištienos arba daržovių sultinio

    225 g žaliojo lapinio kopūsto KALE lapų, supjaustytų 1 cm juostelėmis (be storų kotelių)

    5 cm parmezano sūrio plutelė

    1–2 arbatiniai šaukšteliai šviežių citrinos sulčių

     

    Gaminimas:  

    1. Dideliame puode įkaitinkite 2 šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus. Sudėkite vištieną. Kepkite, reguliariai maišydami, kol apskrus (apie 5–7 minutes). Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Perdėkite vištieną ant lėkštės.

    2. Į tą patį puodą sudėkite svogūnus ir, kartais pamaišydami, pakepinkite ant vidutinės ugnies apie 4 minutes (kol suminkštės; jei reikia, įpilkite šiek tiek daugiau ypač tyro alyvuogių aliejaus). Sudėkite česnaką, raudonųjų pipirų dribsnius, kalendrą, kuminą ir rozmariną. Išmaišykite. Vis pamaišydami ant vidutinės ugnies pakepinkite 30-60 sekundžių (tik stebėkite, kad česnakas nesudegtų).

    3. Grąžinkite vištieną į puodą, taip pat sudėkite baltąsias pupeles (abi skardines su netrintomis bei sutrintomis pupelėmis), sultinį, lapinį kopūstą KALE ir parmezano sūrio plutelę.

    4. Padidinkite ugnį ir virkite 5 minutes (būtinai nugriebkite putas, kurios susidarys viršuje). Tada sumažinkite ugnį. Dalinai uždenkite puodą, palikdami tik nedidelę angą. Virkite apie 25 minutes.

    5. Išimkite sūrio plutelę. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais.

    6. Galiausiai įmaišykite citrinos sultis. Sriubą supilstykite į dubenėlius ir apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi. Patiekite su mėgstama traškia duona.

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite