Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – Viduržemio jūros regiono skonių įkvėptas braškių kompotas.
Patiekite su kreminiu arba šaldytu jogurtu, vaniliniais ledais arba blyneliais.
Galite patiekti su įvairiais sūriais (sūrių ir vaisių užkandžių lenta).
Ingredientai:
450 g šviežių braškių, nuplautų
1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
1/4 arbatinio šaukštelio maistinio rožių vandens
2 ½ šaukšto medaus
1/4 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės
1/4 arbatinio šaukštelio susmulkintų mėtų lapelių
Papuošimui: šviežių nesmulkintų mėtų lapelių ir citrinos žievelės (nebūtina)
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
2. Paruoškite braškes: nuimkite braškių viršūnėles ir baltą dalį viršuje. Perpjaukite braškes per pusę ir sudėkite į didelį dubenį. Įmaišykite vanilę, rožių vandenį, medų, citrinos žievelę ir mėtas.
3. Braškių mišinį tolygiai paskirstykite ant kepimo indo. Kepkite 35 minutes; laikui įpusėjus – pamaišykite.
4. Keptas braškes atsargiai perdėkite į didelį dubenį. Šakute trinkite tol, kol išsiskirs sultys, bet dar liks šiek tiek matomų braškių gabalėlių.
5. Palikite atvėsti 5–10 minučių. Papuoškite citrinos žievele ir mėtomis (nebūtina).
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite