Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Braškių kompotas su rožių vandeniu, medumi ir mėtomis

    Tai – Viduržemio jūros regiono skonių įkvėptas braškių kompotas.

    Patiekite su kreminiu arba šaldytu jogurtu, vaniliniais ledais arba blyneliais.

    Galite patiekti su įvairiais sūriais (sūrių ir vaisių užkandžių lenta).

    Ingredientai:

    450 g šviežių braškių, nuplautų

    1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

    1/4 arbatinio šaukštelio maistinio rožių vandens

    2 ½  šaukšto medaus

    1/4 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės

    1/4 arbatinio šaukštelio susmulkintų mėtų lapelių

    Papuošimui: šviežių nesmulkintų mėtų lapelių ir citrinos žievelės (nebūtina)

     

    Gaminimas:  

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.

    2. Paruoškite braškes: nuimkite braškių viršūnėles ir baltą dalį viršuje. Perpjaukite braškes per pusę ir sudėkite į didelį dubenį. Įmaišykite vanilę, rožių vandenį, medų, citrinos žievelę ir mėtas.

    3. Braškių mišinį tolygiai paskirstykite ant kepimo indo. Kepkite 35 minutes; laikui įpusėjus – pamaišykite.

    4.  Keptas braškes atsargiai perdėkite į didelį dubenį. Šakute trinkite tol, kol išsiskirs sultys, bet dar liks šiek tiek matomų braškių gabalėlių.

    5. Palikite atvėsti 5–10 minučių. Papuoškite citrinos žievele ir mėtomis (nebūtina).

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite