Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas su datulėmis ir pistacijomis – natūraliai saldintas užkandis arba desertas.
Puiki idėja pusryčiams!
Ingredientai:
1 puodelis nesaldinto migdolų pieno (arba kito jūsų pasirinkto pieno)
2–3 MEDJOOL datulės, be kauliukų, stambiai supjaustytos
2 šaukštai pistacijų, nesūdytų, išgliaudytų, susmulkintų
1/4 arbatinio šaukštelio malto kardamono
1/4 arbatinio šaukštelio malto cinamono
1/4 puodelio ispaninio šalavijo (chia) sėklų
Šviežių uogų patiekimui (nebūtina)
Gaminimas:
1. Mažame puode ant vidutinės-stiprios ugnies vis pamaišydami šildykite pieną tol, kol beveik užvirs. Nukelkite nuo ugnies ir nedelsdami įmaišykite datules, pistacijas, kardamoną ir cinamoną. Pamirkykite maždaug 15–20 minučių, kad datulės ir pistacijos suminkštėtų, o pienas įgautų skonį.
2. Supilkite pieno, datulių ir pistacijų mišinį į trintuvą (blenderį) arba virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
3. Pieno mišinį perpilkite į dubenį ir įmaišykite ispaninio šalavijo (chia) sėklas. Palikite pastovėti maždaug 5 minutes, tada vėl pamaišykite. Supilstykite į mažesnius dubenėlius. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve kelias valandas (arba per naktį).
4. Prieš patiekdami papuoškite smulkintomis pistacijomis ir šviežiomis uogomis. Pudingą patiekite šaltą.Skanaus!
Išeiga: 3 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite