Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Biryani – vienas klasikinių indiškų patiekalų, tradiciškai gaminamas iš Basmati ryžių.
Išbandykite veganišką šio patiekalo versiją!
Ingredientai:
250 g BASMATI ryžių (1¼ puodelio)
2 šaukštai rapsų aliejaus
3 vidutinio dydžio raudonieji svogūnai, supjaustyti
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
4 česnako skiltelės, susmulkintos
1 šaukštas GARAM MASALA prieskonių
1 šaukštas malto kumino
1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros
1 arbatinis šaukštelis maltos ciberžolės
1 arbatinis šaukštelis čili miltelių
3 kardamono ankštys, be sėklų ir sumaltos
400 g šaldytų žirnelių (~3 puodeliai)
250 g brokolių žiedynų (1 brokolis)
400 ml daržovių sultinio (1½ puodelio)
200 ml kokosų pieno (3/4 puodelio)
100 g špinatų (2 didelės saujos)
15 g susmulkintų mėtų arba kalendros
Gaminimas:
1. Prieš pradėdami, pasisverkite ryžius ir palikite juos mirkti dubenyje su vandeniu tol, kol būsite pasiruošę juos naudoti.
2. Dideliame puode su dangčiu įkaitinkite šaukštą aliejaus (ant vidutinės ugnies). Sudėkite svogūnus, įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos. Maišydami svogūnus pakepinkite 10 minučių.
3. Apkeptus svogūnus perdėkite į lėkštę, o puode įkaitinkite dar šaukštą aliejaus. Sudėkite susmulkintą česnaką bei prieskonius ir kepinkite tol, kol pasklis aromatas (apie 4 minutes). Tada nukoškite pamerktus ryžius ir sudėkite į puodą; sumaišykite su prieskoniais.
4. Taip pat sudėkite žirnelius, brokolį, sultinį bei kokosų pieną ir gerai viską išmaišykite. Užvirinkite ant silpnos ugnies, tada sandariai uždenkite dangčiu ir netrukdomai virkite 20 minučių.
5. Nuimkite dangtį ir įmaišykite špinatus (kol jie sušils ir suglebs). Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Ant ryžių viršaus uždėkite pakepintus svogūnus.
6. Jei ryžiai yra išvirę ir visas vanduo yra susigėręs, vėl uždenkite dangtį ir palikite pastovėti 5 minutes. Jei reikia, uždenkite ir virkite dar 5 minutes.
7. Patiekdami užberkite smulkintų kalendros arba mėtos lapelių.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: forkfulofplants.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite