Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Saldus aitriųjų paprikų padažas – itin svarbus ingredientas šiame Tailando virtuvės įkvėptame recepte!
Jis suteikia ypatingo skonio jautienai, ryžiams ir daržovėms.
Ingredientai:
1/3 puodelio kepintų nesūdytų anakardžių (arba žemės riešutų)
1 šaukštas rapsų aliejaus (arba kito paprasto kepimo aliejaus)
500 g maltos jautienos
1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas
2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
3 šaukštai smulkintų kalendros lapelių arba svogūnų laiškų
Padažas kepimui:
2 šaukštai saldaus aitriųjų paprikų padažo
2 šaukštai žuvies padažo
2 šaukštai ryžių acto (galite pakeisti obuolių sidro actu)
1 šaukštas austrių padažo
1 šaukštas tamsaus sojų padažo
Padažas apšlakstymui:
1 česnako skiltelė, susmulkinta česnakų spaustuvu
3 šaukštai saldaus aitriųjų paprikų padažo
2 šaukštai žaliosios citrinos sulčių (galite pakeisti ryžių actu)
2 arbatiniai šaukšteliai žuvies padažo
Patiekimui:
JASMINE ryžių arba kitų jūsų pasirinktų paprastų ryžių
Garuose virtų daržovių (pavyzdžiui, brokoliai, žiediniai kopūstai, šparagai, žirneliai) arba šviežių daržovių (pavyzdžiui, agurkas, susmulkintas kopūstas, morkos, lapiniai žalumynai, ridikėliai); taip pat kalendra, susmulkintas raudonasis svogūnas.
Gaminimas:
1. Padažo apšlakstymui paruošimas: sumaišykite nurodytus padažo ingredientus dubenyje; atidėkite į šalį.
2. Padažo kepimui paruošimas: kitame dubenyje sumaišykite nurodytus ingredientus; atidėkite į šalį.
3. Įkaitinkite didelę nepridegančią keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Sudėkite anakardžius ir paskrudinkite 2 minutes. Perkelkite ant pjaustymo lentelės. Kai atvės, stambiai supjaustykite.
4. Toje pačioje keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir svogūną, pakepinkite juos 1 minutę. Sudėkite jautieną; kepinkite išskaidydami mėsą.
5. Įpilkite kepimui skirto padažo ir maišydami kepinkite tol, kol padažas karamelizuosis ant jautienos (maždaug 3–4 minutes).
6. Patiekite jautieną su ryžiais ir pasirinktomis daržovėmis. Viską apšlakstykite tam skirtu padažu, skrudintais anakardžiais bei kalendra.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: recipetineats.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite