Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Kepti cukinijų griežinėliai su padažu – puikus užkandis arba garnyras!
Recepte rasite patarimus, kurie padės paruošti šio užkandžio variantą be gliuteno.
Ingredientai:
400 g cukinijų (maždaug 2 cukinijos)
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis druskos
1/2 arbatinio šaukštelio skrudinto sezamų aliejaus
1/4 puodelio (40 g) bulvių arba kukurūzų krakmolo (variantui be gliuteno) arba universalių miltų
2 šaukštai augalinio aliejaus (arba bet kokio neutralaus aliejaus)
Padažui:
2 šaukštai paprasto sojų padažo (TAMARI padažo arba COCONUT AMINOS padažo variantui be gliuteno)
2 šaukštai ryžių acto arba obuolių sidro acto
1 šaukštas sezamų aliejaus
1 arbatinis šaukštelis sezamų sėklų
1/2 arbatinio šaukštelio GOCHUGARU (korėjietiški čili pipirai) arba kitų jūsų turimų čili pipirų (aštrumui)
Gaminimas:
1. Cukiniją supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais; nupjaukite galiukus. Cukinijos griežinėlius vienu sluoksniu išdėliokite ant pjaustymo lentelės.
2. Tolygiai užberkite druskos ant abiejų cukinijos griežinėlių pusių. Palikite pastovėti 10 minučių, kad druska „ištrauktų“ skysčio perteklių. Tada cukiniją nusausinkite švariu virtuviniu popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte išsiskyrusį drėgmės perteklių.
3. Paruoškite negilų dubenį su krakmolu arba universaliais miltais. Tolygiai apvoliokite cukinijos griežinėlius. Nukratykite krakmolo ar miltų perteklių.
4. Padengtus griežinėlius vienu sluoksniu išdėliokite ant didelės kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Tik nedėkite griežinėlių vienas ant kito!
5. Tada mažame dubenyje išplakite kiaušinius ir sezamo aliejų; atidėkite į šalį.
6. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus. Pamirkykite cukinijos griežinėlį kiaušinio masėje ir dėkite į keptuvę. Kartokite tol, kol užpildysite tris ketvirtadalius keptuvės. Tik nepripildykite keptuvės per daug – reikės kepti keliomis partijomis.
7. Kepkite griežinėlius iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus (maždaug po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės). Iškeptus griežinėlius perkelkite ant grotelių arba popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
8. Galiausiai mažame dubenyje sumaišykite aukščiau nurodytus padažo ingredientus. Apkeptus cukinijų griežinėlius patiekite su padažu. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: christieathome.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite