Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Korėjietiški ryžiai su kiaušiniu (Gyeran Bap)

    Korėjietiški ryžiai su kiaušiniu puikiai tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei.

    Paruošiama vos per 10 minučių (jei turite iš anksto išvirtų ryžių).

     

    Ingredientai:

    1 ½ puodelio (280 g) virtų trumpagrūdžių ryžių (arba JASMINE ryžių)

    1 kiaušinis

    1 šaukštas nesūdyto sviesto

    1/2 arbatinio šaukštelio skrudinto sezamų aliejaus

    1 šaukštas paprasto sojų padažo (pagal skonį)

    1 arbatinis šaukštelis skrudintų sezamų sėklų

    1 šaukštas smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų

    1/2 arbatinio šaukštelio augalinio aliejaus (arba bet kokio neutralaus aliejaus)

     

    Galimi priedai:

    kimči, konservuotas tunas, skrudinti jūros dumblių dribsniai, avokadas, kepintos morkos / špinatai / cukinijos.

    Gaminimas:  

    1. Jei neturite anksčiau paruoštų ryžių, paruoškite juos dabar. 110 gramų (arba 1/2 matavimo puodelio) nevirtų ryžių kelis kartus perplaukite po šaltu vandeniu (kol vanduo taps skaidrus).

    2. Į vidutinio dydžio puodą suberkite perplautus ryžius. Tada pripildykite puodą šaltu vandeniu. Prieš virdami, leiskite ryžiams išmirkti vandenyje 20–30 minučių.

    3. Puodą su ryžiais uždėkite ant viryklės. Uždenkite dangčiu ir užvirinkite ant vidutinės ugnies.

    4. Kai vanduo užvirs, visiškai sumažinkite ugnį iki minimumo; puodą palikite uždengtą. Virkite ant silpnos ugnies 12–14 minučių (kol didesnė dalis vandens išgaruos). Jei puodo dugne dar yra likę vandens, virkite toliau ant silpnos ugnies tol, kol vandens nebeliks.

    5. Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite uždengtą dar 10–12 minučių, kad ryžiai pastovėtų garuose. Paruošti ryžiai bus lipnūs (bet ne šlapi); ryžius išpurenkite.

    6. Karštus virtus ryžius išmaišykite su sviestu; tada sudėkite į didelį dubenį (jei šaldytuve turite anksčiau paruoštų ryžių, pašildykite juos mikrobangų krosnelėje 2–3 minutes).

    7. Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite aliejaus ir iškepkite kiaušinį. Kepkite kiaušinį tol, kol baltymas beveik sustings, o trynys bus skystas. Kad trynys greičiau iškeptų, ant jo uždėkite šiek tiek karšto aliejaus. Tokiu būdu trynys iškeps taip pat greitai, kaip ir baltymas. PASTABA: jei mėgstate kiaušinius su sausesniais apkepusiais krašteliais, įpilkite daugiau aliejaus. Jei nenorite traškių kraštelių, keptuvę riebalais sutepkite tik negausiai; iškepkite kiaušinį, sumažinkite ugnį iki vidutinės-mažos ir uždenkite dangčiu, kol trynys iškeps. Jei mėgstate plaktą kiaušinienę, pirmiausiai kiaušinį išplakite, o tada kepkite aliejumi pateptoje keptuvėje virš nedidelės ugnies, lėtais judesiais braukdami mentele iš keptuvės kraštų link centro.

    8. Ant ryžių su sviestu uždėkite keptą kiaušinį. Pagardinkite sezamų sėklomis, sezamų aliejumi, smulkintais svogūnų laiškais bei sojų padažu (pačiame viršuje rasite daugiau patiekimo pasiūlymų).

     

    Išeiga: 1 porcija

    Receptas:  christieathome.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite