Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – gaivus kreminis desertas be gliuteno, kurio paruošimui prireiks 4 ingredientų.
Ingredientai:
800 gramų braškių (visiškai prinokusių ir nuplautų)
1/2 puodelio (80 g) mažųjų tapijokos perlų
1/2 puodelio (125 ml) saldinto kondensuoto pieno (veganiškam variantui naudokite kondensuotą kokosų pieną)
400 ml riebaus kokosų pieno, kambario temperatūros (arba galite naudoti grietinėlę)
šviežių mėtų lapelių patiekimui (nebūtina)
Gaminimas:
1. Ant didelės ugnies užvirinkite puodą su 1250 ml vandens (arba 5 puodeliais vandens). Suberkite tapijokos perlus, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tada ugnį išjunkite, puodą uždenkite ir palikite tapijoką mirkti karštame vandenyje 10–15 minučių (kol taps permatoma). Jei tapijokos centre yra baltas taškas, mirkykite uždengę 2–3 minutes.
2. Nukoškite išvirtą tapijoką per smulkų sietelį ir nuplaukite krakmolo perteklių šaltu tekančiu vandeniu, kol atvės. Nukoškite vandens perteklių, tada tapijoką supilkite į didelį dubenį.
3. Atidarykite kokosų pieno pakuotę ir išmaišykite šakute. Tada kokosų pieną supilkite į dubenį su tapijoka.
4. Paimkite 500 gramų braškių (likusias braškes pasilikite vėlesniam laikui); nupjaukite jų viršūnėles. Tada braškes sudėkite į trintuvą (blenderį). Įpilkite kondensuoto pieno ir sutrinkite iki vientisos masės.
5. Gautą braškių mišinį supilkite į tapijoką su kokosų pienu; viską gerai išmaišykite. Paragaukite pudingo ir, jei reikia, įpilkite šiek tiek daugiau kondensuoto pieno (kad deserto saldumas atitiktų jūsų poreikį).
6. Nupjaukite likusių braškių viršūnėles ir supjaustykite jas mažais kubeliais.
7. Pudingą padalinkite į keturis desertinius dubenėlius arba stiklines. Ant viršaus užberkite kubeliais supjaustytų braškių (arba tiesiog įmaišykite jas į pudingą). Desertą pagardinkite šviežiomis mėtomis ir patiekite šaltą!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: christieathome.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite