Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Brokolių ir makaronų salotos su veganišku padažu

    Ingredientai:

     

    Keptiems brokoliams ir lęšiams:

    400 gramų mažų brokolių žiedynų (maždaug 5 puodeliai)

    3 šaukštai alyvuogių aliejaus

    1 ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių

    jūros druska ir malti juodieji pipirai (pagal skonį)

    1 puodelis virtų rudųjų arba žaliųjų lęšių (galite naudoti ir konservuotus)

    1/2 arbatinio šaukštelio maltos rūkytos paprikos

    1 arbatinis šaukštelis klevų sirupo

     

     

    Salotų padažui:

    3/4 puodelio „žalių“ anakardžių, pamirkytų bent 2 valandas; vandenį nupilkite

    3 česnako skiltelės

    2 šaukštai maistinių mielių

    1 šaukštas kaparėlių

    2 ½ šaukšto citrinos sulčių

    2 šaukštai alyvuogių aliejaus

    1 ½ arbatinio šaukštelio prancūziškų garstyčių DIJON

    1 arbatinis šaukštelis (veganiško) Vorčesterio padažo

    1 arbatinis šaukštelis klevų sirupo

    jūros druska ir malti juodieji pipirai (pagal skonį)

    1/3 puodelio + 2 šaukštai vandens (ir daugiau, jei reikia)

     

    Kiti ingredientai:

    300 gramų FUSILLI (arba kitų makaronų)

    smulkintų šviežių laiškinių česnakų (nebūtina)

    Gaminimas:  

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C; dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.

    2. Ant pirmos kepimo skardos sumaišykite brokolių žiedynus, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, 1 arbatinį šaukštelį česnako miltelių, druską ir pipirus. Pamaišykite, kad brokoliai tolygiai pasidengtų prieskoniais. Viską paskleiskite vienu sluoksniu ir kepkite tol, kol šiek tiek suminkštės ir karamelizuosis (apie 15–20 minučių).

    3. Nusausinkite lęšius ir sudėkite ant kitos kepimo skardos. Apšlakstykite juos likusiu šaukštu alyvuogių aliejaus; taip pat pabarstykite likusio 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių bei maltos rūkytos paprikos, klevų sirupo, druskos ir pipirų. Lęšius išmaišykite ir paskleiskite ant skardos kiek galima plačiau. Kepkite orkaitėje apie 15 minučių (220 °C).

    4. Paruoškite padažą. Trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės dideliu greičiu sutrinkite padažo ingredientus: nusausintus anakardžius, česnaką, maistines mieles, kaparėlius, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, garstyčias DIJON, Vorčesterio padažą, klevų sirupą, druską, pipirus ir vandenį. Padažas turėtų būti kreminis, tačiau ir gana skystos konsistencijos. Jei reikia, pridėkite daugiau prieskonių arba vandens; tada padažą atidėkite į šalį.

    5. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant jų pakuotės. Nupilkite vandenį, tada išvirtus makaronus perliekite šaltu vandeniu, kad greitai atvėstų. Sausus ir atvėsintus makaronus sumaišykite su keptais brokoliais, lęšiais, veganišku salotų padažu ir papildomu žiupsneliu druskos bei pipirų. Patiekdami ant viršaus galite užberti ir smulkintų laiškinių česnakų.

     

     

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:  thefirstmess.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite