Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Lęšiai su saldžiosiomis bulvėmis, HARISSA pažadu bei kokosų pienu

    Šie lęšiai itin dera su saldžiosiomis bulvėmis, tačiau labai tiktų ir ryžiai, kuskusas arba tiesiog duona.

     

    Ingredientai:

    4 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės

    1 šaukštas alyvuogių aliejaus

    1 didelis askaloninis česnakas, smulkiai supjaustytas (dar žinomas kaip šalotinis svogūnas arba askalonas; angl. shallot)

    2 skiltelės česnako, susmulkintos

    3/4 arbatinio šaukštelio malto kumino

    3/4 arbatinio šaukštelio maltos kalendros

    3/4 arbatinio šaukštelio kmynų

    2 šaukštai pomidorų pastos

    3 šaukštai padažo HARISSA

    1 puodelis sausų prancūziškų žaliųjų lęšių

    1 ½ puodelio daržovių sultinio

    1 skardinė (400 ml) riebaus kokosų pieno

    2 puodeliai susmulkinto žaliojo lapinio kopūsto KALE

    jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

    1/2 puodelio šviežios kalendros, susmulkintos

    geltonos arba žaliosios citrinos skiltelių (nebūtina)

     

    Gaminimas:  

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Į saldžiąsias bulves šakute įbeskite kelias skylutes. Kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite saldžiąsias bulves. Kepkite 1 valandą (kol suminkštės).

    2. Tuo metu paruoškite lęšius: uždėkite didelį puodą ant vidutinės ugnies; kai įkais, įpilkite alyvuogių aliejaus. Sudėkite askaloninį česnaką ir pakepinkite tol, kol suminkštės ir taps permatomas (maždaug 5–6 minutes). Tada sudėkite paprastą česnaką, kuminą, kalendrą bei kmynus ir maišydami pakepinkite 30 sekundžių. Sudėkite pomidorų pastą bei HARISSA padažą ir patroškinkite 1 minutę. Tada sudėkite lęšius ir vėl išmaišykite.

    3. Supilkite daržovių sultinį bei kokosų pieną ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite, tada ugnį sumažinkite. Uždenkite puodą ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol lęšiai pradės minkštėti, o skysčio sumažės maždaug trečdaliu (užtruks maždaug 25 minutes).

    4. Į puodą su lęšiais suberkite lapinius kopūstus KALE ir toliau maišydami virkite tol, kol lapai sušils ir suglebs. Paragaukite lęšių ir lapinio kopūsto mišinio ir, jei reikia, papildomai pagardinkite druska, pipirais, HARISSA padažu (kad būtų aštriau) ir kt.

    5. Išimkite saldžiąsias bulves iš orkaitės. Paimkite po vieną saldžiąją bulvę ir įpjaukite per vidurį. Į saldžiąją bulvę arba ant jos uždėkite paruoštų lęšių. Pagardinkite susmulkinta kalendra ir patiekite su geltona arba žaliąja citrina. Skanaus!

     

     

    Išeiga: 4-6 porcijos

    Receptas:  thefirstmess.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite