Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
450 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių
3 šaukštai medaus
3 šaukštai prancūziškų garstyčių DIJON (labai tinka grūdėtos garstyčios)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelė, smulkiai supjaustyta arba sutarkuota
Šviežiai maltos druskos ir juodųjų pipirų
Nebūtina:
1/4 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (jei norite šiek tiek aštrumo)
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite medų, garstyčias, alyvuogių aliejų, česnaką, kajeno pipirus, druską bei juoduosius pipirus. Sudėkite vištieną ir gerai išmaišykite, kad vištiena pasidengtų marinatu. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 30-60 minučių. Po to vištieną kepkite ant grotelių arba orkaitėje.
2. Vištienos kepimas ant grotelių: įkaitinkite iki 200 °C. Kai įkais, sudėkite vištieną ant grotelių ir uždenkite dangčiu. Svarbu, kad bekepant dangtis būtų uždarytas ir neišeitų šiluma. Kepkite vištieną 6–8 minutes iš vienos pusės. Po 6–8 minučių atidarykite dangtį ir apverskite vištieną žnyplėmis. Patarimas: vištienos krūtinėlę apverskite tik vieną kartą, kad ji išliktų sultinga (ir atsirastų grilio žymių!). Kepkite vištienos krūtinėlę dar 6–8 minutes. Kepimo laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo vištienos dydžio ir pjaustymo, tad maisto termometru būtinai patikrinkite vidinę temperatūrą ties storiausia vištienos dalimi. Kai vidinė temperatūra pasiekia 74 °C, vištiena yra iškepusi – galite perkelti ją ant lėkštės arba pjaustymo lentelės. Nedelsdami uždenkite folija, kad sugertų sultis, ir leiskite vištienai 5–10 minučių pastovėti prieš pjaustant. Tokiu būdu išgausite tą sultingą vištienos krūtinėlę!
3. Vištienos kepimas orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Sudėkite vištieną ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite 20–30 minučių.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: ambitiouskitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite