Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Mėgaukitės kambario temperatūros arba ką tik iš šaldytuvo išimtais avietiniais batonėliais – puiki idėja vasarai!
Beje, vietoje aviečių galite naudoti mėlynes arba braškes.
Ingredientai:
Pagrindui ir užpilui:
1 ½ puodelio (138 g) avižų miltų (be gliuteno – jei reikia) arba universalių miltų
1 puodelis (95 g) avižinių dribsnių (be gliuteno – jei reikia)
1/2 puodelio (107 g) rudojo cukraus
1/4 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Jei norite citrininio skonio (nebūtina): vienos citrinos žievelė
8 šaukštai sviesto (arba veganiško sviesto), ištirpinto
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto
Aviečių įdarui:
3 puodeliai šviežių arba šaldytų aviečių
3 šaukštai gryno klevų sirupo
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštas tapijokos miltų (krakmolo) arba marantos miltelių (arrowroot) arba kukurūzų krakmolo
Jei norite šiek tiek citrininio skonio (nebūtina): vienos citrinos žievelė ir vienas šaukštas citrinos sulčių
Žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Išklokite 20x20 cm kepimo formą kepimo popieriumi ir gausiai sutepkite riebalais. Atidėkite į šalį.
2. Paruoškite pagrindą ir užpilą: dideliame dubenyje šakute sumaišykite avižinius miltus, avižinius dribsnius, rudąjį cukrų, kepimo sodą, druską ir citrinos žievelę (jei naudojate). Taip pat sudėkite ištirpintą sviestą, vanilės ir migdolų ekstrakto. Maišykite tol, kol susidarys trupiniai, o tešla pradės sulipti į gumulus.
3. Į paruoštą kepimo formą supilkite 1 ¾ puodelio mišinio, o likusią mišinio dalį padėkite į šaldytuvą (bus naudojama užpilui). Rankomis tolygiai prispauskite tešlą prie kepimo formos dugno.
4. Tada paruoškite aviečių įdarą: uždėkite vidutinio dydžio puodą ant vidutinės ugnies. Sudėkite į puodą avietes, klevų sirupą, vanilės ekstraktą, tapijokos miltus, citrinos žievelę bei sultis (jei naudojate) ir druską. Mediniu šaukštu šiek tiek paspauskite avietes.
5. Užvirinkite, tada sumažinkite šilumą ir virkite 3–5 minutes (kol mišinys sutirštės). Supilkite mišinį ant kepimo formoje paskleisto batonėlių pagrindo; šaukštu tolygiai paskirstykite.
6. Išimkite likusią mišinio dalį iš šaldytuvo. Turėtų būti susiformavę gražiai sulipę trupiniai – juos užberkite ant aviečių sluoksnio.
7. Kepkite maždaug 30 minučių. Prieš perkeldami į šaldytuvą, palikite visiškai atvėsti ant grotelių. Prieš patiekdami, aštriu peiliu supjaustykite į 12 arba 16 batonėlių.
Išeiga: 12-16 batonėlių
Receptas: ambitiouskitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite