Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Meksikietiški takai (tacos) su žiediniu kopūstu ir avinžirniais

    Ingredientai:

    Takų (tacos) įdarui:

    1 skardinė (400 g) avinžirnių (arba 1 ½ puodelio virtų avinžirnių)

    4 puodeliai (360 g) susmulkintų žiedinių kopūstų žiedynų

    3 šaukštai aliejaus (pavyzdžiui, avokadų aliejaus)

    2 šaukštai žaliosios citrinos sulčių (1 maža žalioji citrina)

    2 arbatiniai šaukšteliai kumino

    1/2 arbatinio šaukštelio maltos paprikos

    1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių

    Druskos ir pipirų (pagal skonį)

     

    Takų (tacos) ingredientai:

    6–8 takų (tacos) krepšeliai (kukurūziniai ar kt.)

    1 puodelis gvakamolės (arba sutrinto avokado su druska, žaliąją citrina ir česnako milteliais)

    Supjaustyti vyšniniai pomidorai

    Kalendra (be stiebelių)

    Supjaustyti jalapeno pipirai (Chalapos paprika) – dėkite tik tuo atveju, jei mėgstate aštrų maistą!

     

    Gaminimas:  

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.

    2. Kol orkaitė kaista, konservuotus avinžirnius suberkite į kiaurasamtį ir perplaukite po tekančiu vandeniu. Visiškai nusausinkite ir sudėkite juos ant didelės kepimo skardos. Tada supjaustykite žiedinį kopūstą kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite ant kepimo skardos kartu su avinžirniais.

    3. Ant kepimo skardos taip pat sudėkite ir likusius takų įdaro ingredientus (įskaitant aliejų, žaliosios citrinos sultis, kuminą, maltą papriką, česnako miltelius, druską ir pipirus). Tada rankomis viską išmaišykite taip, kad žiediniai kopūstai ir avinžirniai būtų visiškai padengti prieskoniais.

    4. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę (grotelės ties orkaitės viduriu). Kepkite takų įdarą 25–30 minučių (kol avinžirniai ir žiediniai kopūstai paruduos ir pilnai iškeps); žiediniai kopūstai turėtų būti pakankamai minkšti ir lengvai praduriami šakute ar peiliu. Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.

    5. Į kiekvieno takų krepšelio dugną įdėkite po 2 šaukštus gvakamolės, o ant viršaus uždėkite avinžirnių ir žiedinių kopūstų įdaro. Taip pat uždėkite supjaustytų vyšninių pomidorų, Chalapos paprikos, kalendros arba kitų jūsų pasirinktų priedų. Skanaus!

    PASTABA: būtinai įsitikinkite, kad avinžirniai ir žiediniai kopūstai yra visiškai sausi, tik tada juos sudėkite ant kepimo skardos ir padenkite prieskoniais. Priešingu atveju bekepdami orkaitėje jie netaps pakankamai traškūs.

    Išeiga: 8 maži takai

    Receptas:  shortgirltallorder.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite