Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Vištienos ir orzo makaronų sriuba

    Tai – šildanti vištienos ir orzo (nedideli ryžių grūdelių formos makaronai) sriuba, kurią paruošite per 30 minučių!

    Ingredientai:

    Ypač tyras alyvuogių aliejus

    Svogūnas, susmulkintas

    2 saliero stiebeliai, supjaustyti

    2 morkos, nuluptos ir supjaustytos pusės centimetro apskritimais

    3 česnako skiltelės, susmulkintos

    Druska ir juodieji pipirai

    450 g vištienos krūtinėlės mėsos

    4 puodeliai vištienos sultinio

    2 puodeliai vandens

    2 arbatiniai šaukšteliai džiovinto raudonėlio

    1/2 arbatinio šaukštelio ciberžolės

    1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių

    3/4 puodelio nevirtų ORZO makaronų

    1 puodelis šaldytų žirnelių

    2 citrinos (nutarkuoti žieveles ir išspausti sultis)

    Smulkintų svogūnų laiškų

    1/2 puodelio smulkintų šviežių petražolių

     

    Gaminimas:  

    1. Dideliame puode įkaitinkite apie 2 šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūną, salierą, morkas ir česnaką. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Retkarčiais pamaišydami kepinkite apie 5 minutes (kol daržovės suminkštės).

    2. Tada į puodą sudėkite vištieną, vištienos sultinį ir vandens; pagardinkite dar vienu žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Taip pat suberkite džiovintą raudonėlį ir kitus prieskonius. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos ir virkite apie 10–15 minučių (kol vištiena beveik išvirs). Nepamirškite pašalinti putų, kurios susidaro paviršiuje.

    3. Išimkite vištieną iš puodo, padėkite ją ant lėkštės, o į puodą sudėkite ORZO makaronus bei žirnelius. Padidinkite ugnį, kad skystis užvirtų.

    4. Dviem šakutėmis susmulkinkite vištienos krūtinėlę į mažesnius gabalėlius. Sudėkite susmulkintą vištieną į puodą ir virkite tol, kol ORZO makaronai suminkštės ir taps „al dente“ (kieti, bet išvirę). Tai užtruks apie 8 minutes.

    5. Išjunkite ugnį ir įmaišykite citrinos sultis bei žievelę, svogūnų laiškus ir šviežias petražoles. Skanaus!

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite