Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Šparagų salotos su keptu halumio sūriu ir pomidorais

    Patiekite šias salotas su mėgstamu sūriu, pavyzdžiui, halumio sūriu, fetos sūriu ar tarkuotu parmezano sūriu.

    Sūrio galite ir nedėti – turėsite veganišką šių salotų variantą!

    Ingredientai:

    700 g šparagų (smidrų), sumedėjusius galus pašalinkite

    Druska

    Ypač tyras alyvuogių aliejus

    3 puodeliai vynuoginių pomidorų, perpjautų pusiau

    115 g halumio sūrio (halloumi)

    15 didelių baziliko lapelių, suplėšytų

     

    Salotų padažui:

    1/4 puodelio baltojo vyno acto

    1/4 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1 česnako skiltelė, susmulkinta

    1 arbatinis šaukštelis žagrenio (sumac), nebūtina

    Druska

    Juodieji pipirai

     

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepimo skardą ištepkite plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu.

    2. Šparagus sudėkite ant kepimo skardos. Pabarstykite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite. Tada paskleiskite vienu sluoksniu ir kepkite karštoje orkaitėje 15–20 minučių (kol šparagai suminkštės). Išimkite iš orkaitės ir palikite juos šiek tiek atvėsti.

    3. Paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite baltojo vyno actą su alyvuogių aliejumi, česnaku ir žagreniu (jei naudojate). Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

    4. Halumio sūrį supjaustykite pusės centimetro storio kvadratėliais. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelį šaukštą alyvuogių aliejaus. Apkepkite halumio sūrį keliomis partijomis tol, kol jis gražiai apskrus (po 1–2 minutes iš kiekvienos pusės). Į dubenį su salotų padažu sudėkite pomidorus bei keptą halumio sūrį ir išmaišykite. Tada keptus šparagus sudėkite ant serviravimo lėkštės, o ant jų viršaus – pomidorų ir halumio sūrio mišinio. Apibarstykite baziliko lapeliais. Skanaus!  

    PASTABA: halumio sūrį galite pakeisti feta arba parmezanu, tačiau jų nekepkite ir nemaišykite su salotų padažu. Tiesiog prieš pat patiekdami salotas ant viršaus sutrupinkite fetą arba užberkite parmezano.

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite