Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ši sveikuoliška „nutella“ yra pagaminta iš skrudintų lazdyno riešutų bei kakavos ir pasaldinta datulėmis.
Kambario temperatūroje laikykite maždaug savaitę arba šaldytuve – du mėnesius.
Ingredientai:
400 g lazdyno riešutų
20 didelių MEDJOOL datulių (pašalinkite kauliukus)
Nuo 1/3 iki 1/2 puodelio kokosų aliejaus
4 šaukštai kakavos miltelių
1/2 puodelio (120 ml) avižų pieno (arba kito augalinio pieno)
1/2 arba 1 arbatinis šaukštelis jūros druskos dribsnių
1/2 arbatinio šaukštelio vanilės miltelių (arba šlakelis vanilės ekstrakto)
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.
2. Lazdyno riešutus paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo skardos. Sudėkite juos į įkaitintą orkaitę ir skrudinkite 20–30 minučių (kol pasklis kvapas ir odelė pradės trūkinėti). Atidžiai stebėkite, kad nesudegtų.
3. Išimkite riešutus iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
4. Tada riešutus sudėkite į seną virtuvinį rankšluostį ir patrinkite, kad pašalintumėte odelę. Gali tekti tai daryti keliomis partijomis (arba tiesiog vis sustoti ir išrinkti tuos riešutus, kurie jau yra be odelės, o tada dar kartą patrinti riešutus su likusia odele). Gali būti, kad visų odelių pašalinti taip ir nepavyks, tačiau tai – ne bėda.
5. Pašalinkite datulių kauliukus. Sudėkite datules į nedidelį puodą kartu su avižų pienu.
6. Uždėkite puodą ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai avižų pienas pradės burbuliuoti, išjunkite ugnį ir uždenkite puodą dangčiu, kad datulės suminkštėtų.
7. Sudėkite lazdyno riešutus į virtuvinį kombainą ir trinkite tol, kol susidarys visiškai vientisa lazdyno riešutų sviesto masė – gali tekti keletą kartų nugramdyti aplipusius indo šonus. Šio proceso trukmė priklauso nuo jūsų turimo virtuvinio kombaino galingumo ir riešutų senumo (turėtų trukti apie penkias minutes).
8. Tada sudėkite kokosų aliejų, kakavos miltelius, datules su visu avižų pienu, druską ir vanilę. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
9. Gautą šokoladinį lazdyno riešutų kremą perdėkite į švarius sandarius stiklinius indelius.
Receptas: heynutritionlady.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite