Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Išbandykite šį japoniškos virtuvės įkvėptą receptą!
Rekomenduojame patiekti su ryžiais ir pasirinktomis daržovėmis.
Ingredientai:
400 g TOFU blokelis, prislėgtas svoriu (pvz., sunkia keptuve) ir supjaustytas kubeliais
1 žiedinis kopūstas, supjaustytas žiedynais
2 šaukštai kukurūzų miltų
60 ml sojų padažo (1/4 puodelio)
60 ml vandens (1/4 puodelio)
2 šaukštai klevų sirupo
1 arbatinis šaukštelis sezamų aliejaus
2 česnako skiltelės, susmulkintos
1 arbatinis šaukštelis šviežio imbiero, sutarkuoto
1 ½ šaukšto ryžių acto
Patiekimui (nebūtina):
600 g virtų ryžių (3 puodeliai)
1 sauja garuose virtų daržovių (vienam dubenėliui)
4 arbatiniai šaukšteliai sezamo sėklų
Smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Ant didelės kepimo skardos arba kepimo indo paskleiskite kubeliais supjaustytą TOFU bei žiedinio kopūsto žiedynus. Pabarstykite juos 2 šaukštais kukurūzų miltų, išmaišykite ir kepkite orkaitėje 10 minučių.
3. Tuo tarpu mažoje keptuvėje sumaišykite sojų padažą, vandenį, klevų sirupą, sezamų aliejų, česnaką, imbierą ir ryžių actą. Uždėkite ant vidutinės ugnies ir patroškinkite 10 minučių (kol šiek tiek sutirštės).
4. Po 10 minučių išimkite žiedinį kopūstą bei TOFU iš orkaitės ir užpilkite paruoštu padažu. Išmaišykite taip, kad visi gabalėliai būtų padengti padažu. Susimaišęs su kukurūzų krakmolo sluoksniu (esančiu ant TOFU ir žiedinio kopūsto gabalėlių), padažas turėtų sutirštėti.
5. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių.
6. Patiekite su ryžiais, žaliomis arba garuose virtomis daržovėmis. Užberkite sezamo sėklų ir svogūnų laiškų. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: forkfulofplants.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite