Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Veganiškas plovas su saldžiąja bulve ir avinžirniais

    Tai – aromatingas veganiškas plovas su rudaisiais ryžiais, saldžiąja bulve, avinžirniais ir graikiniais riešutais.

    Ingredientai:

    2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus

    4 česnako skiltelės, susmulkintos

    1 arbatinis šaukštelis šviežio imbiero, susmulkinto

    1 svogūnas, susmulkintas

    1 puodelis (200 g ) rudųjų ryžių

    1/2 puodelio (50 g) graikinių riešutų

    1 didelė saldžioji bulvė (650 g), supjaustyta 2-3 cm kubeliais

    1/2 puodelio (75 g ) džiovintų spanguolių

    1 arbatinis šaukštelis malto kumino

    1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros

    1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono

    1 apelsinas (nutarkuoti žievelę)

    1 skardinė (400 g) avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu

    1 ½ puodelio (350 ml) daržovių sultinio

    Pusė citrinos (išspausti sultis)

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

    2. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų dideliame kepimo inde, kuris yra tinkamas naudoti ir ant viryklės, ir orkaitėje (jei tokio indo neturite, apačioje rasite kitą gaminimo būdą). Pirmiausia ant viryklės pakepinkite svogūną, česnaką ir imbierą 5 minutes (kol jie suminkštės ir taps auksinės spalvos).

    3. Tada sudėkite ryžius ir graikinius riešutus. Kepinkite maišydami 2 minutes (kol pasklis nestiprus aromatas).

    4. Jei neturite indo, skirto kepimui ir ant viryklės, ir orkaitėje: svogūną, česnaką ir imbierą sumaišykite su aliejumi tik orkaitei skirtame kepimo inde. Tada kepkite orkaitėje 10–15 minučių (kol suminkštės). Po to sudėkite ryžius bei graikinius riešutus ir išmaišykite taip, kad jie gerai pasidengtų aliejumi.

    5. Į kepimo indą sudėkite likusius ingredientus ir įsitikinkite, kad daržovių sultinys visiškai apsemia ryžius. Uždenkite indą dangčiu (arba dviem folijos sluoksniais) ir pašaukite į orkaitę 40 minučių.

    6. Po 40 minučių nuimkite dangtį (arba foliją) ir šakute išpurenkite plovą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais; įmaišykite citrinos sultis. Kad ryžiai būtų puresni, išėmę indą iš orkaitės, vėl jį uždenkite ir palikite pastovėti 10 minučių, kad ryžiai dar pabūtų garuose.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  forkfulofplants.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite