Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
1/2 puodelio sutrintų bananų (maždaug 1 didelis prinokęs bananas) – kuo bananas yra labiau sunokęs, tuo blynai bus saldesni
1 puodelis (240 ml) nesaldinto migdolų pieno (arba bet kokio kito jūsų pasirinkto pieno)
2 šaukštai (30 ml) šviesaus alyvuogių aliejaus
2 šaukštai (30 ml) klevų sirupo (arba kito saldiklio: agavų sirupo, (kokosų) cukraus – jei bananas yra itin sunokęs, saldiklio galite nedėti)
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
1 ½ puodelio (180 g) universalių miltų + 1 šaukštas braškėms pavolioti
1 šaukštas kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 puodelis (140 g) braškių (labiau tinka šviežios, nei šaldytos)
Gaminimas:
1. Nulupkite ir sutrinkite bananą. Svarbu, kad būtų tiksliai 1/2 puodelio sutrintos bananų masės, antraip blynai bus per drėgni ir tinkamai neiškeps.
2. Smulkiai supjaustykite šviežias braškes. Sudėkite į nedidelį dubenėlį, įberkite šaukštą miltų ir išmaišykite taip, kad gerai pasidengtų. Atidėkite į šalį.
3. Į kitą dubenį sudėkite sutrintą bananą, migdolų pieną, vanilės ekstraktą, alyvuogių aliejų ir klevų sirupą. Plakite tol, kol susidarys vientisa masė.
4. Tada suberkite miltus, cinamoną ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
5. Įmaišykite smulkiai supjaustytas braškes.
6. Įkaitinkite nepridegančią blynų keptuvę ant vidutinės ugnies. Keptuvės paviršių negausiai padenkite alyvuogių aliejumi. Dėkite po 3 šaukštus blynų tešlos (vienam blynui).
7. Kepkite blynus 2–3 minutes iš vienos pusės – kol kraštai sutvirtės, o mentelę galėsite lengvai pakišti po blynu ir jį apversti.
8. Apverskite blynus; kepkite dar 1 minutę iš kitos pusės.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: theconsciousplantkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite