Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šias sočias daržovių salotas galite patiekti ir kaip pagrindinį vegetarišką patiekalą.
Halumio sūris čia nėra būtinas ingredientas. Beje, jį galite pakeisti fetos sūriu – tuo atveju sūrio nekepinkite!
Ingredientai:
1 mažas baklažanas, supjaustytas 2-3 cm kubeliais
1 cukinija, perpjauta pusiau ir supjaustyta 1 cm storio pusmėnulio formos griežinėliais
1 didelis pomidoras, supjaustytas skiltelėmis
1 didelė bet kurios spalvos paprika, supjaustyta 1 cm gabalėliais
1 skardinė avinžirnių (400 g), subertų į kiaurasamtį, perplautų po tekančiu vandeniu, nusausintų
Druska
Juodieji pipirai
Ypač tyras alyvuogių aliejus
100–150 g HALLOUMI sūrio (nebūtina), supjaustyto pusės centimetro storio kvadratėliais (arba smulkiai sutrupinto)
Salotų padažui:
1/4 puodelio šviežiai išspaustų citrinos sulčių (dviejų didelių citrinų sultys)
1–2 arbatiniai šaukšteliai džiovinto raudonėlio
1 didelė česnako skiltelė, susmulkinta
3/4 arbatinio šaukštelio druskos
3/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
3/4 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (grotelės ties orkaitės viduriu).
2. Sudėkite baklažaną į kiaurasamtį ir pagardinkite dideliu žiupsneliu druskos. Palikite maždaug 20 minučių (kol ruošite kitas daržoves). Po to būtinai gerai nuvalykite baklažaną popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte druskos perteklių.
3. Paruoškite salotų padažą: į dubenį sudėkite citrinos sultis, raudonėlį, česnaką, druską ir pipirus. Išplakite. Intensyviai beplakdami, lėtai supilkite ypač tyrą alyvuogių aliejų. Atidėkite paruoštą padažą į šalį.
4. Dideliame dubenyje sumaišykite baklažaną, cukiniją, pomidorą, papriką, avinžirnius, didelį žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų. Gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Išmaišykite.
5. Sudėkite daržoves ant didelės kepimo skardos (paskleiskite vienu sluoksniu). Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes arba tol, kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus.
6. Daržoves išimkite iš orkaitės ir vėl sudėkite atgal į dubenį. Įpilkite 1/2 puodelio anksčiau paruošto salotų padažo ir atsargiai išmaišykite. Palikite daržoves šiek tiek atvėsti. Tada paragaukite ir pagal poreikį papildomai pagardinkite prieskoniais. Jei planuojate patiekti salotas atvėsusias, uždenkite dubenį ir palaikykite jas šaldytuve pusvalandį (arba tol, kol planuojate salotas patiekti).
7. Prieš pat patiekdami salotas, apkepkite sūrį: į nedidelę nepridegančią keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Kai aliejus įkais, sudėkite HALLOUMI sūrį ir apkepkite tol, kol sūris iš abiejų pusių taps auksinės-rudos spalvos (maždaug po vieną minutę iš kiekvienos pusės). Patiekdami salotas, apkeptą sūrį uždėkite ant viršaus. Skanaus!
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite