Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – sotus ir šildantis daržovių troškinys. Be gliuteno, tinka veganams!
Ingredientai:
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir daugiau – patiekimui)
1 svogūnas, susmulkintas
3 didelės česnako skiltelės, susmulkintos
2 saliero stiebeliai, stambiai supjaustyti
2 morkos, supjaustytos plonais apskritimais
3 bulvės, supjaustytos kubeliais
1 didelė raudona paprika, stambiai supjaustyta
Druska
Juodieji pipirai
1 puodelis šaldytų žirnelių
1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų (su jų sultimis)
4 puodeliai mažai druskos turinčio daržovių sultinio
1 puodelis smulkintų petražolių lapelių ir minkštų stiebelių
1 citrina (išspausti sultis)
Gaminimas:
1. Dideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kai aliejus įkais, sudėkite svogūną, česnaką, salierą, morkas, bulves ir papriką. Pagardinkite dideliu žiupsneliu druskos ir pipirų. Retkarčiais pamaišydami kepinkite tol, kol daržovės šiek tiek suminkštės (5–7 minutes).
2. Supilkite žirnelius, pomidorus su jų sultimis ir daržovių sultinį. Užvirinkite 5 minutėms.
3. Tada sumažinkite ugnį ir dalinai uždenkite puodą (palikite tarpelį viršuje). Troškinkite tol, kol daržovės visiškai suminkštės (25–35 minutes).
4. Išjunkite ugnį. Jei norite tirštesnio troškinio, trintuvu jį šiek tiek sutrinkite (kad dalis jo būtų sutirštėjusi, tačiau didesnioji dalis vis tiek liktų nesutrinta).
5. Įmaišykite petražoles ir citrinos sultis. Supilkite troškinį į dubenėlius ir apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Išeiga: 4-6 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite