Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Daržovių troškinys su žirneliais, paprikomis ir bulvėmis

    Tai – sotus ir šildantis daržovių troškinys. Be gliuteno, tinka veganams!

    Ingredientai:

    2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir daugiau – patiekimui)

    1 svogūnas, susmulkintas

    3 didelės česnako skiltelės, susmulkintos

    2 saliero stiebeliai, stambiai supjaustyti

    2 morkos, supjaustytos plonais apskritimais

    3 bulvės, supjaustytos kubeliais

    1 didelė raudona paprika, stambiai supjaustyta

    Druska

    Juodieji pipirai

    1 puodelis šaldytų žirnelių

    1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų (su jų sultimis)

    4 puodeliai mažai druskos turinčio daržovių sultinio

    1 puodelis smulkintų petražolių lapelių ir minkštų stiebelių

    1 citrina (išspausti sultis)

    Gaminimas:

    1. Dideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kai aliejus įkais, sudėkite svogūną, česnaką, salierą, morkas, bulves ir papriką. Pagardinkite dideliu žiupsneliu druskos ir pipirų. Retkarčiais pamaišydami kepinkite tol, kol daržovės šiek tiek suminkštės (5–7 minutes).

    2. Supilkite žirnelius, pomidorus su jų sultimis ir daržovių sultinį. Užvirinkite 5 minutėms.

    3. Tada sumažinkite ugnį ir dalinai uždenkite puodą (palikite tarpelį viršuje). Troškinkite tol, kol daržovės visiškai suminkštės (25–35 minutes).

    4. Išjunkite ugnį. Jei norite tirštesnio troškinio, trintuvu jį šiek tiek sutrinkite (kad dalis jo būtų sutirštėjusi, tačiau didesnioji dalis vis tiek liktų nesutrinta).

    5. Įmaišykite petražoles ir citrinos sultis. Supilkite troškinį į dubenėlius ir apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi.

    Išeiga: 4-6 porcijos

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite