Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
2 puodeliai (140 g) gerai susmulkinto kopūsto
1 didelė morka, sutarkuota
1 mažas svogūnas, susmulkintas
1 arbatinis šaukštelis smulkios druskos
4 dideli kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai šviesaus sojų padažo
1 arbatinis šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
1/4 puodelio (30 g) universalių miltų
aliejaus kepimui
(japoniško) majonezo (patiekimui)
Pasirinktini priedai: skrudintos sezamų sėklos, marinuotas imbieras, smulkinti svogūnų laiškai, kalendra.
Gaminimas:
1. Susmulkintą kopūstą, morką ir svogūną sudėkite į kiaurasamtį arba sietelį ir pabarstykite druska. Išmaišykite ir palikite pastovėti tol, kol ruošite tešlą.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, sojų padažą, sezamų aliejų ir miltus. Išplakite iki vientisos tešlos.
3. Į tešlą sudėkite kopūstą, morką bei svogūną. Išmaišykite.
4. Ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite didelę keptuvę storu dugnu. Įpilkite šaukštą neutralaus skonio aliejaus bei arbatinį šaukštelį skrudinto sezamų aliejaus (kad suteiktų skonio).
5. Toliau pasirinkite vieną iš galimų gaminimo būdų: jei norite pagaminti vieną didelį japonišką kopūstų blyną, į karštą keptuvę iš karto supilkite visą tešlą. Mentele išlyginkite paviršių. Palaukite apie 5 minutes, tada mentele atsargiai šiek tiek pakelkite vieną pusę, kad patikrintumėte kepamą blyno pusę – jei gražiai apskrudo, atsargiai perkelkite blyną ant didelės lėkštės. Apverskite keptuvę virš lėkštės ir, apvertę blyną, gražinkite jį į keptuvę. Kepkite dar apie 5 minutes iš kitos pusės. Iškepusį blyną perkelkite ant pjaustymo lentelės, palikite pastovėti apie 1 minutę, o tada supjaustykite skiltelėmis.
6. Jei norite pagaminti du vidutinio dydžio japoniškus kopūstų blynus, atlikite procesą, aprašytą ankstesniame žingsnyje. Tiesiog šiuo atveju į karštą keptuvę supilkite tik pusę tešlos ir visą procesą pakartokite du kartus.
7. Jei norite pagaminti kelis mažus blynelius, į karštą aliejų sudėkite po ¼ puodelio tešlos kiekio. Kepkite tol, kol iš vienos pusės gražiai apskrus, tada apverskite ir kepkite dar 2–3 minutes iš kitos pusės.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: heynutritionlady.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite