Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Japoniški kopūstų blynai „okonomiyaki“

    Ingredientai:

    2 puodeliai (140 g) gerai susmulkinto kopūsto

    1 didelė morka, sutarkuota

    1 mažas svogūnas, susmulkintas

    1 arbatinis šaukštelis smulkios druskos

    4 dideli kiaušiniai

    2 arbatiniai šaukšteliai šviesaus sojų padažo

    1 arbatinis šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus

    1/4 puodelio (30 g) universalių miltų

    aliejaus kepimui

    (japoniško) majonezo (patiekimui)

    Pasirinktini priedai: skrudintos sezamų sėklos, marinuotas imbieras, smulkinti svogūnų laiškai, kalendra.

    Gaminimas:

    1. Susmulkintą kopūstą, morką ir svogūną sudėkite į kiaurasamtį arba sietelį ir pabarstykite druska. Išmaišykite ir palikite pastovėti tol, kol ruošite tešlą.

    2. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, sojų padažą, sezamų aliejų ir miltus. Išplakite iki vientisos tešlos.

    3. Į tešlą sudėkite kopūstą, morką bei svogūną. Išmaišykite.

    4. Ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite didelę keptuvę storu dugnu. Įpilkite šaukštą neutralaus skonio aliejaus bei arbatinį šaukštelį skrudinto sezamų aliejaus (kad suteiktų skonio).

    5. Toliau pasirinkite vieną iš galimų gaminimo būdų: jei norite pagaminti vieną didelį japonišką kopūstų blyną, į karštą keptuvę iš karto supilkite visą tešlą. Mentele išlyginkite paviršių. Palaukite apie 5 minutes, tada mentele atsargiai šiek tiek pakelkite vieną pusę, kad patikrintumėte kepamą blyno pusę – jei gražiai apskrudo, atsargiai perkelkite blyną ant didelės lėkštės. Apverskite keptuvę virš lėkštės ir, apvertę blyną, gražinkite jį į keptuvę. Kepkite dar apie 5 minutes iš kitos pusės. Iškepusį blyną perkelkite ant pjaustymo lentelės, palikite pastovėti apie 1 minutę, o tada supjaustykite skiltelėmis.

    6. Jei norite pagaminti du vidutinio dydžio japoniškus kopūstų blynus, atlikite procesą, aprašytą ankstesniame žingsnyje. Tiesiog šiuo atveju į karštą keptuvę supilkite tik pusę tešlos ir visą procesą pakartokite du kartus.

    7. Jei norite pagaminti kelis mažus blynelius, į karštą aliejų sudėkite po ¼ puodelio tešlos kiekio. Kepkite tol, kol iš vienos pusės gražiai apskrus, tada apverskite ir kepkite dar 2–3 minutes iš kitos pusės.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  heynutritionlady.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite