Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Indiška duonelė „roti“ iš ryžių miltų (be gliuteno)

    Patiekite su indiškais kariais, dalais arba bet kuriais kitais mėgstamais patiekalais!

    Ingredientai:

    340 g ryžių miltų

    1 ½  šaukšto aliejaus

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

    425 ml vandens

    Gaminimas:

    1. Užvirinkite vandenį dideliame puode. Įberkite druskos ir išmaišykite. Išjunkite ugnį.

    2. Suberkite ryžių miltus į vandenį ir maišykite mediniu šaukštu tol, kol susidarys gumuliuota tešla. Uždenkite puodą sandariu dangčiu ir palikite 10 minučių (ne ilgiau, nes tešlą reikia išminkyti tol, kol ji karšta).

    3. Nuimkite dangtį nuo puodo ir perkelkite mišinį ant švaraus minkymo paviršiaus. Įpilkite aliejaus.

    4. Kadangi tešla bus labai karšta, pirmiausia minkykite naudodami mažo dubenėlio dugną arba lanksčią mentelę (tol, kol tešla atvės pakankamai, kad būtų galima ją liesti).

    5. Kai tešla šiek tiek atvės, minkykite ją rankomis (kol tešla taps minkšta ir glotni – maždaug 6–7 minutes). Padalinkite tešlą į 10 dalių (arba 8, jei norite didelių roti paplotėlių). Uždenkite maistine plėvele, kad neišdžiūtų.

    6. Imkite po vieną tešlos dalį ir dar kartą (apie minutę) paminkykite. Minkymas suaktyvina ryžiuose esantį krakmolą, kuris vėliau neleidžia tešlai įtrūkti.

    7. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies.

    8. Tešlą ir paviršių, ant kurio kočiosite, pabarstykite nedideliu kiekiu ryžių miltų. Pradėkite kočioti į maždaug 18 cm pločio apskritimą. Kraštai gali šiek tiek įtrūkti ir atrodyti nelygūs – tai normalu.

    9. Paimkite apvalų puodo dangtį (maždaug 17 cm pločio arba tiesiog šiek tiek mažesnį už jūsų iškočiotą roti paplotėlį). Naudokite dangtį kaip sausainių formelę: įspauskite tiesiai į iškočiotą roti paplotėlį ir nupjaukite nelygius kraštus. Tokiu būdu gausite tobulą apskritimą, nors šį žingsnį galite ir praleisti – tuo atveju greičiausiai turėsite paplotėlius su šiek tiek nelygiais ir įtrūkusiais kraštais.

    10. Padėkite roti paplotėlį tiesiai ant įkaitintos keptuvės. Kepkite 10 sekundžių, tada mentele apverskite. Kepkite 20–30 sekundžių, kol kepamoje pusėje atsiras šviesiai rudų dėmių. Galite dar kartą apversti ir apkepti pirmąją pusę 15 sekundžių. Žnyplėmis galite perkelti roti ant atviros liepsnos (jei reikia, ant viršaus uždėkite metalines groteles) – roti išsipūs ir apdegs (susidarys „klasikinės kepimo žymės“). Jei nesate tikri, kaip kepti ant atviros ugnies, tiesiog kepkite ant keptuvės.

    11. Iškeptą roti galite aptepti sviestu.

    12. Pakartokite visus veiksmus su likusia tešla.

     

    PASTABOS:

    Kuo tešla šiltesnė, tuo lengviau ją išminkyti.

    Neiškočiokite visų roti iš karto. Kočiokite po vieną ir iš karto kepkite – tik po to pereikite prie kito roti paplotėlio.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  sanjanafeasts.co.uk

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite