Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Sveikuoliški bananų kąsneliai (be gliuteno)

    Ingredientai:

    1 ½ puodelio (170 g) migdolų miltų

    1/2 puodelio sutrinto banano (maždaug 1 vidutinio dydžio bananas)

    1/2 arbatinio šaukštelio cinamono

     

    Nebūtini priedai:

    2 šaukštai kokosų cukraus (nedėkite cukraus tuo atveju, jei bananas yra itin sunokęs)

    1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

     

    Cinamoninis cukrus:

    ½ puodelio (80 g) kokosų cukraus

    1–2 arbatiniai šaukšteliai cinamono

    2 šaukštai klevų sirupo (aptepimui)

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Mažą keksiukų kepimo formą išklokite popierinėmis formelėmis (arba kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi). Sutepkite riebalais. Atidėkite į šalį.

    2. Sutrinkite bananą. Gautą masę sudėkite į matavimo puodelį. Įsitikinkite, kad sutrinto banano kiekis yra lygus 1/2 puodelio.

    3. Į dubenį sudėkite sutrintą bananą, kokosų cukrų (cukrus nebūtinas, jei naudojate itin prinokusį bananą), migdolų miltus, cinamoną ir vanilės ekstraktą (nebūtina). Išmaišykite.

    4. Tešlą padalinkite į 12 lygių porcijų. Delnus negausiai sutepkite aliejumi ir kiekvieną porciją išvoliokite į nedidelį rutuliuką. Sudėkite rutuliukus ant paruoštos kepimo skardos.

    5. Kepkite kąsnelius 12–14 minučių (180 °C temperatūroje) tol, kol kraštai išsausės ir taps auksinės spalvos.

    6. Palikite kąsnelius 5 minutes atvėsti ant skardos, tada atsargiai perkelkite juos ant grotelių (arbatiniu šaukšteliu atsargiai išimkite kąsnelius iš keksiukų kepimo formos). Vėsdami jie sutvirtėja.

    7. Tuo tarpu paruoškite cinamoninį cukrų: mažame dubenyje išmaišykite kokosų cukrų ir cinamoną.

    8. Konditeriniu teptuku kąsnelius negausiai sutepkite klevų sirupu. Tada pavoliokite juos dubenyje, pripildytame cinamono cukraus. Kartokite tol, kol visi bananų kąsneliai bus padengti cukrumi.

    Išeiga: 12 kąsnelių

    Receptas:  theconsciousplantkitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite