Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Humuso ingredientai:
1 ½ puodelio (250 g) virtų avinžirnių (arba 400 g skardinė avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu); geriausia būtų luobeles pašalinti.
1/4 puodelio (60 g) TAHINI (sezamų pasta)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai labai šalto vandens
1 šaukštas citrinos sulčių
1 skiltelė česnako
Maždaug 1/2 arbatinio šaukštelio druskos (įberkite daugiau arba mažiau, pagal skonį)
2–3 ledo kubeliai, kad humusas būtų puresnės konsistencijos
Kiti ingredientai:
1 puodelis (200 g) virtos bolivinės balandos
1/2 puodelio špinatų
1/2 puodelio supjaustytų agurkų
1/2 puodelio (75 g) vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau
1/4 puodelio supjaustytų žaliųjų alyvuogių
1/4 puodelio graikiško (arba kito) salotų padažo
1/4 puodelio marinuotų raudonųjų svogūnų
2 šaukštai šviežių krapų (nebūtina)
Gaminimas:
1. Pirmiausia pagal instrukcijas ant pakuotės paruoškite bolivinę balandą; tada atidėkite į šalį.
2. Paruoškite humusą: į trintuvą arba virtuvės kombainą sudėkite avinžirnius, TAHINI, alyvuogių aliejų, labai šaltą vandenį, citrinos sultis, česnaką ir druską. Sutrinkite iki beveik vientisos glotnios masės. Tada įdėkite 2–3 ledo kubelius ir toliau trinkite tol, kol humusas taps visiškai vientisas ir glotnus.
3. Tada supjaustykite agurką, žaliąsias alyvuoges ir vyšninius pomidorus.
4. Galiausiai paruoškite humuso dubenėlius: pirmiausia į kiekvieno dubenėlio dugną sudėkite pusę špinatų kiekio, virtos bolivinės balandos bei humuso (kaip pagrindą). Tada ant viršaus uždėkite supjaustytą agurką, alyvuoges, pomidorus ir marinuotus raudonuosius svogūnus.
5. Ant kiekvieno dubenėlio pašlakstykite 1–2 šaukštus pasirinkto salotų padažo ir 1 šaukštą šviežių smulkintų krapų. Patiekite su šviežia pita arba naan duona!
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: shortgirltallorder.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite