Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Morkų, lęšių ir imbiero sriuba

    Ingredientai:

    1 šaukštas aliejaus

    2 puodeliai susmulkintų morkų (maždaug 4 morkos)

    2 susmulkinti askaloniniai česnakai (dar žinomi kaip šalotiniai svogūnai arba askalonai; angl. shallot) – askalonus galite pakeisti ½ svogūno

    5 česnako skiltelės, susmulkintos

    1 puodelis sausų raudonųjų lęšių

    2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero (arba 1-2 šaukštai tarkuoto šviežio imbiero)

    5 puodeliai vandens (arba daržovių sultinio)

    2 šaukštai sojų padažo (arba kokosų AMINOS padažo)

    3 šaukštai pomidorų pastos

    druskos ir pipirų (pagal skonį)

    Gaminimas:

    1. Pirmiausia susmulkinkite daržoves. Tada įpilkite aliejaus į didelį puodą ir įjunkite ugnį. Kai įkais, sudėkite susmulkintas morkas bei askaloninius česnakus. Kepinkite 5–8 minutes (kol daržovės pradės ruduoti ir karamelizuotis).

    2. Tada sudėkite susmulkintą paprastą česnaką. Išmaišykite ir pakepinkite dar 2–3 minutes.

    3. Sudėkite raudonuosius lęšius bei imbierą. Išmaišykite su daržovėmis ir paskrudinkite apie 1 minutę. Tada supilkite vandenį (arba daržovių sultinį), sojų padažo ir pomidorų pastos.

    4. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 10–12 minučių (kol raudonieji lęšiai suminkštės ir visiškai išvirs).

    5. Nukelkite sriubos puodą nuo ugnies. Trintuvu (blenderiu) sutrinkite sriubą iki tirštos kreminės konsistencijos.

    6. Patiekite sriubą su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, (kokosų) grietinėle, kalendra, česnakine duona. Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  shortgirltallorder.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite