Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Keptas kopūstas su česnaku ir žaliąja citrina

    Tai – greitai paruošiamas garnyras, derantis su vištiena ir kitais pagrindiniais patiekalais.

    Ingredientai:

    1 mažas žalias kopūstas

    3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1 mažas svogūnas, susmulkintas

    2 didelės česnako skiltelės, susmulkintos

    Druska

    1 arbatinis šaukštelis smulkintų raudonųjų pipirų dribsnių

    1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros

    1 žalioji citrina (išspausti sultis)

    Rekomenduojame patiekti su kreminiu fetos padažu arba tahini (sezamų pasta) padažu (nebūtina)

    Gaminimas:

    1.  Aštriu peiliu pašalinkite kopūsto šerdį, tinkamu kampu įpjaudami būtent toje vietoje, kurioje jungiasi stiebas su lapais. Kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais arba susmulkinkite virtuviniu kombainu. Jei kopūstas atrodo drėgnas, nusausinkite jį.

    2. Įkaitinkite didelę ketaus keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies ir įpilkite 3 šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus. Kai aliejus įkais, sudėkite kopūstą, svogūną ir česnaką. Iš pat pradžių atrodys, kad keptuvė yra perpildyta, tačiau daržovės netrukus sušils ir suglebs.

    3. Įberkite didelį žiupsnelį druskos, smulkintų raudonųjų pipirų dribsnių ir maltos kalendros. Retkarčiais pamaišydami toliau kepkite kopūstą tol, kol jis visiškai suminkštės ir karamelizuosis.

    4. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir apšlakstykite kopūstą žaliosios citrinos sultimis. Taip pat galite apšlakstyti fetos arba tahini (sezamų pasta) padažu.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite