Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir daugiau – patiekimui)
1 svogūnas, susmulkintas
4 skiltelės česnako, susmulkintos
2 saliero stiebai, susmulkinti
1 didelis poras, susmulkintas (tik minkštos dalys)
6 puodeliai mažai druskos turinčio daržovių sultinio
700 g smidrų arba, kitaip dar vadinamų, šparagų (minkštąją dalį supjaustykite, o pačias viršūnėles atidėkite į šalį – prireiks paskutiniame etape)
4 puodeliai šaldytų žirnelių
1 lauro lapas
Druska
Šviežiai malti pipirai
Šviežiai išspaustos citrinos sultys
Švieži laiškiniai česnakai, susmulkinti
Gaminimas:
1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Kai įkais, sudėkite svogūną ir kepinkite tol, kol taps auksinės spalvos (apie 10 minučių). Sudėkite česnaką bei lauro lapą ir maišydami kepinkite tol, kol pasklis aromatas (apie 1 minutę). Sudėkite salierą bei porą ir kepinkite tol, kol jie suminkštės (apie 5 minutes).
2. Supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite, tada sumažinkite ugnį. Sudėkite šparagus bei žirnelius ir virkite tol, kol suminkštės (apie 20 minučių).
3. Išimkite lauro lapą; sriubą sutrinkite trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės. Įberkite druskos, pipirų ir citrinos sulčių, tada paragaukite sriubos ir, jei reikia, dar pakoreguokite prieskonius. Sudėkite anksčiau atidėtas šparagų viršūnėles ir virkite tol, kol suminkštės (apie 3–5 minutes).
4. Supilstykite sriubą į dubenėlius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite šviežiais smulkintais laiškiniais česnakais. Patiekite su traškia duona.
Pastaba (jei norite sriubą patiekti itin estetiškai, pavyzdžiui, ypatingai vakarienei): šparagų viršūnėles atskirai išvirkite pasūdytame vandenyje tol, kol suminkštės (maždaug 3 minutes). Prieš pat patiekdami sriubą, papuoškite ją šparagų viršūnėlėmis.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite