Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Egiptietiškas prieskonių mišinys „Dukkah“

    Dukkah – tai egiptietiškas kepintų riešutų, sėklų ir prieskonių mišinys.

    Pita ar kitą duonelę pamirkykite alyvuogių aliejuje, tada pavilgykite „Dukkah“ prieskoniuose – turėsite puikų užkandį!

    Pabarstykite šių prieskonių ant humuso (ar kitos užtepėlės), kiaušinienės, avokadų skrebučio, keptų daržovių arba salotų.

    Ingredientai:

    1/2 puodelio „žalių“ lazdyno riešutų

    1/4 puodelio „žalių“ gliaudytų pistacijų

    1/4 puodelio sezamo sėklų

    1/4 arbatinio šaukštelio pankolių sėklų

    3/4 arbatinio šaukštelio maltos kalendros

    3/4 arbatinio šaukštelio malto kumino

    1/2 arbatinio šaukštelio jūros druskos

    Gaminimas:

    1. Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite lazdyno riešutus bei pistacijas apie 2 minutes (kol pasklis aromatas). Suberkite sezamo ir pankolių sėklas. Pakepinkite dar apie 1 minutę, dažnai maišydami, kad nepridegtų.

    2. Riešutus ir sėklas perdėkite į virtuvinį kombainą. Taip pat įberkite kalendros, kumino ir 1/4 arbatinio šaukštelio druskos. Gerai susmulkinkite. Jei reikia, papildomai pagardinkite druska.

    Receptas:  loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite