Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Rekomenduojame patiekti su ryžiais, naan arba roti duonele!
Ingredientai:
800 g bulvių, nuluptų ir supjaustytų 2-3 cm dydžio kubeliais
1 arbatinis šaukštelis druskos
1/2 arbatinio šaukštelio ciberžolės
3 žaliosios aitriosios paprikos
1 maža žalioji paprika, smulkiai supjaustyta
6 skiltelės česnako, susmulkintos
2 cm gabalėlis imbiero, susmulkintas
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
300 g špinatų, stambiai sutrintų virtuviniu kombainu
2 šaukštai aliejaus arba lydyto sviesto GHI (GHEE)
1 arbatinis šaukštelis kumino sėklų
1/4 arbatinio šaukštelio asafetidos
1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 didelis pomidoras, stambiai supjaustytas
1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
1/4 arbatinio šaukštelio ciberžolės
1 arbatinis šaukštelis GARAM MASALA prieskonių
Gaminimas:
1. Sudėkite susmulkintas bulves į didelį puodą su vandeniu ir užvirinkite. Įberkite druskos ir ciberžolės. Uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies 5–7 minutes (kol bulvės beveik išvirs, bet ne iki galo!). Nupilkite vandenį.
2. Grūstuvėje sutrinkite čili pipirus, papriką, česnaką, imbierą ir druską (kol susidarys rupi pastos pavidalo masė). Atidėkite į šalį.
3. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų arba lydytą sviestą (GHI). Sudėkite kumino sėklas ir asafetidą. Kelias sekundes pakaitinkite, tada sudėkite sugrūstą pastos pavidalo masę. Nuolat maišydami kepinkite ant vidutinės ugnies maždaug vieną minutę.
4. Sudėkite svogūną, pomidorą, rūkytą papriką ir ciberžolę. Gerai išmaišykite. Šiek tiek sumažinkite ugnį ir sudėkite špinatus. Gerai išmaišykite.
5. Kai špinatai sušils ir suglebs, išjunkite ugnį ir trintuvu (blenderiu) sutrinkite špinatų mišinį iki rupios pastos konsistencijos. Galite trinti daugiau ar mažiau – priklausomai nuo jūsų poreikio. Tikėtina, kad daugiau sutrynus, špinatų masė geriau padengs bulves.
6. Į gautą špinatų masę sudėkite bulves bei GARAM MASALA prieskonius. Troškinkite (neuždengę) dar 5–10 minučių ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: sanjanafeasts.co.uk
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite