Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
250 g šviežių „žalių“ krevečių arba šaldytų krevečių (atšildytų)
druskos ir pipirų (pagal skonį)
1–2 arbatiniai šaukšteliai sezamų arba avokadų aliejaus
1 ½ šaukšto mažai druskos turinčio sojų padažo
1 ½ šaukšto saldžiojo čili padažo
1 šaukštas SRIRACHA padažo (ir daugiau – patiekimui)
1 skiltelė česnako, susmulkinta
½ arbatinio šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero
1/4–1/2 arbatinio šaukštelio smulkintų raudonųjų pipirų dribsnių (pagal skonį)
2 puodeliai virtų ryžių
1 agurkas
1 puodelis lukštentų EDAMAME pupelių (virtų garuose)
1 jalapeno (Chalapos paprika)
2 šaukštai šviežių kalendros lapelių
1 puodelis tarkuotų morkų
1/4 puodelio svogūnų laiškų, susmulkintų
Patiekimui: SRIRACHA čili padažas, skrudintos sezamų sėklos, aštrus majonezas (žr. žemiau)
Aštriam majonezo padažui:
1/4 puodelio majonezo
2–3 šaukštai SRIRACHA čili padažo (pagal skonį)
Papildomi priedai (pasirinktinai):
česnakinis čili aliejus
kepinti grybai
paprika
marinuoti raudonieji svogūnai
šviežios marinuotos daržovės
ridikėliai
nori (jūros dumblių lapai)
Gaminimas:
1. Atšildykite krevetes, jei jos užšaldytos; išlukštenkite, jei jos neišlukštentos. Nusausinkite ir pagardinkite trupučiu druskos bei pipirų.
2. Išvirkite ryžius.
3. Mažame dubenėlyje suplakite padažo ingredientus (troškinimui): sojos padažą, saldų čili padažą, SRIRACHA padažą, česnaką, imbierą ir raudonųjų pipirų dribsnius. Atidėkite į šalį.
4. Paruoškite majonezo padažą (patiekimui): sumaišykite majonezą ir SRIRACHA čili padažą (kol pasieksite norimą aštrumą). Atidėkite į šalį.
5. Paruoškite daržoves bei pupeles: garuose išvirkite EDAMAME pupeles; plonai supjaustykite agurką bei jalapeno pipirus (Chalapos paprika). Sutarkuokite morkas.
6. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies su trupučiu sezamų arba avokadų aliejaus. Sudėkite krevetes ir padažą. Patroškinkite porą minučių (be dangčio) tam, kad padažas sutirštėtų ir krevetės visiškai išvirtų (maždaug 3–4 minutes,retkarčiais pamaišydami). Tikslus laikas priklauso nuo jūsų pasirinktų krevečių dydžio.
7. Ruošdami dubenėlius patiekimui, pradėkite nuo virtų purių ryžių pagrindo (arba ryžių ir žalių lapinių salotų derinio). Tada sudėkite agurką, jalapeno pipirus, morkas, EDAMAME pupeles bei padaže troškintas krevetes.
8. Ant viršaus gausiai apšlakstykite aštriu majonezu, skrudintomis sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais. Galite pridėti daugiau aštraus SRIRACHA padažo! Skanaus!
Išeiga: 2 dubenėliai
Receptas: peasandcrayons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite