Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Krevečių ir ryžių dubenėliai

    Ingredientai:

    250 g šviežių „žalių“ krevečių arba šaldytų krevečių (atšildytų)

    druskos ir pipirų (pagal skonį)

    1–2 arbatiniai šaukšteliai sezamų arba avokadų aliejaus

    1 ½ šaukšto mažai druskos turinčio sojų padažo

    1 ½ šaukšto saldžiojo čili padažo

    1 šaukštas SRIRACHA padažo (ir daugiau – patiekimui)

    1 skiltelė česnako, susmulkinta

    ½ arbatinio šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero

    1/4–1/2 arbatinio šaukštelio smulkintų raudonųjų pipirų dribsnių (pagal skonį)

    2 puodeliai virtų ryžių

    1 agurkas

    1 puodelis lukštentų EDAMAME pupelių (virtų garuose)

    1 jalapeno (Chalapos paprika)

    2 šaukštai šviežių kalendros lapelių

    1 puodelis tarkuotų morkų

    1/4 puodelio svogūnų laiškų, susmulkintų

    Patiekimui: SRIRACHA čili padažas, skrudintos sezamų sėklos, aštrus majonezas (žr. žemiau)

     

    Aštriam majonezo padažui:

    1/4 puodelio majonezo

    2–3 šaukštai SRIRACHA čili padažo (pagal skonį)

     

    Papildomi priedai (pasirinktinai):

    česnakinis čili aliejus

    kepinti grybai

    paprika

    marinuoti raudonieji svogūnai

    šviežios marinuotos daržovės

    ridikėliai

    nori (jūros dumblių lapai)

    Gaminimas:

    1. Atšildykite krevetes, jei jos užšaldytos; išlukštenkite, jei jos neišlukštentos. Nusausinkite ir pagardinkite trupučiu druskos bei pipirų.

    2. Išvirkite ryžius.

    3. Mažame dubenėlyje suplakite padažo ingredientus (troškinimui): sojos padažą, saldų čili padažą, SRIRACHA padažą, česnaką, imbierą ir raudonųjų pipirų dribsnius. Atidėkite į šalį.

    4. Paruoškite majonezo padažą (patiekimui): sumaišykite majonezą ir SRIRACHA čili padažą (kol pasieksite norimą aštrumą). Atidėkite į šalį.

    5. Paruoškite daržoves bei pupeles: garuose išvirkite EDAMAME pupeles; plonai supjaustykite agurką bei jalapeno pipirus (Chalapos paprika). Sutarkuokite morkas.

    6. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies su trupučiu sezamų arba avokadų aliejaus. Sudėkite krevetes ir padažą. Patroškinkite porą minučių (be dangčio) tam, kad padažas sutirštėtų ir krevetės visiškai išvirtų (maždaug 3–4 minutes,retkarčiais pamaišydami). Tikslus laikas priklauso nuo jūsų pasirinktų krevečių dydžio.

    7. Ruošdami dubenėlius patiekimui, pradėkite nuo virtų purių ryžių pagrindo (arba ryžių ir žalių lapinių salotų derinio). Tada sudėkite agurką, jalapeno pipirus, morkas, EDAMAME pupeles bei padaže troškintas krevetes.

    8. Ant viršaus gausiai apšlakstykite aštriu majonezu, skrudintomis sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais. Galite pridėti daugiau aštraus SRIRACHA padažo! Skanaus!

    Išeiga: 2 dubenėliai

    Receptas:  peasandcrayons.com 

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite