Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – avinžirniai sumaišyti su Tzatziki padažu.
Galite patiekti tiesiog kaip salotas, mėgautis su krekeriais, formuoti sumuštinius ir kt.!
Ingredientai:
Tzatziki padažui:
2 agurkai, sutarkuoti, gerai nuspausti vandens perteklių
1 ¼ puodelio (300 g) graikiško jogurto
1 šaukštas citrinos sulčių
2 ½ šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir papildomai – apšlakstymui)
1/4 puodelio stambiai supjaustytų šviežių krapų
1 didelė česnako skiltelė, labai smulkiai supjaustyta arba sutarkuota
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
Salotoms:
2 skardinės avinžirnių (po 400 g; nupilkite skystį iš skardinių) arba virtų avinžirnių (300 g sausų avinžirnių pamerkite bent 8 valandoms, tada virkite pasūdytame vandenyje 30-60 minučių – kuo ilgiau virsite, tuo avinžirniai bus minkštesnės tekstūros)
1–2 saliero stiebai, smulkiai supjaustyti
2 šaukštai supjaustytų kaparėlių
Gaminimas:
1. Sudėkite aukščiau nurodytus TZATZIKI padažo ingredientus į didelį dubenį ir išmaišykite. Taip pat sudėkite avinžirnius, salierus bei kaparėlius, ir vėl išmaišykite.
2. Galite valgyti iš karto, tačiau bus geriau, jei palauksite bent 1 valandą – skirtingi skoniai „apsijungs“ tarpusavyje. Dar skaniau bus kitą dieną! Paragaukite ir, jei reikia, įberkite žiupsnelį druskos (priklauso nuo kaparėlių sūrumo).
3. Patiekite papildomai apšlakstę alyvuogių aliejumi bei krapais. Patiekite kaip garnyrą (salotas) arba šiomis salotomis įdarykite sumuštinius / suktinukus (dar galite pridėti ir avokado). Taip pat į salotas galite pridėti vištienos arba konservuoto tuno.
Išeiga: 4-8 porcijos
Receptas: recipetineats.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite