Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
,,Stir fry‘‘ – Azijoje išpopuliarėjęs maisto gaminimo būdas.
Tokiu būdu nuolat maišomi ingredientai yra kepami ,,wok‘‘ keptuvėje; naudojamas nedidelis kiekis labai karšto aliejaus.
Rekomenduojame patiekti su ryžiais, sezamų sėklomis, smulkintais svogūnų laiškais.
Ingredientai:
,,Stir-fry'' paruošimui:
1 pakelis (400 g) kieto arba labai kieto („extra firm“) TOFU
2 šaukštai kukurūzų arba bulvių krakmolo
Po ½ arbatinio šaukštelio: druskos, rūkytos paprikos ir juodųjų pipirų
2 šaukštai aliejaus, pvz. avokadų aliejaus
½ vidutinio arba didelio brokolio (250 g), supjaustyto mažais žiedynais
1 raudonoji paprika, supjaustyta griežinėliais
3 česnako skiltelės, sutarkuotos/susmulkintos
1 šaukštas šviežio imbiero, sutarkuoto/susmulkinto
Padažui:
½ puodelio (120 ml) mažai druskos turinčio daržovių sultinio (arba vandens)
3 šaukštai sojų arba TAMARI padažo
2 šaukštai ryžių acto
2 šaukštai klevų sirupo (arba bet kokio kito saldiklio)
1/2 šaukšto sezamų aliejaus
1 arbatinis šaukštelis čili padažo (nebūtina)
1 šaukštas kukurūzų arba bulvių krakmolo
Patiekimui:
Virti balti arba rudieji ryžiai (arba azijietiški makaronai)
Sezamų sėklos
Susmulkinti svogūnų laiškai
Raudonųjų pipirų dribsniai
Gaminimas:
1. Pirmiausia, 15–20 minučių paspauskite TOFU – suvyniokite į švarų virtuvinį rankšluostį ir padėkite po sunkia keptuve ir (arba) keliomis sunkiomis knygomis.
2. Tuo tarpu brokolį padalinkite į kąsnio dydžio žiedynus, supjaustykite papriką, gerai susmulkinkite česnaką bei imbierą.
3. Tada supjaustykite TOFU 2 cm kubeliais ir sudėkite į sandarų užsegamą plastikinį maišelį kartu su krakmolu, druska, rūkyta paprika ir juodaisiais pipirais. Sukratykite taip, kad TOFU gerai pasidengtų mišiniu.
4. Tada stiklainėlyje gerai sumaišykite visus aukščiau nurodytus padažo ingredientus ir atidėkite į šalį.
5. Didelę nepridegančią keptuvę (arba wok keptuvę) su aliejumi įkaitinkite ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai įkais, sudėkite TOFU vienu sluoksniu ir kepinkite 6–8 minutes, apversdami kas 1–2 minutes, kad apskrustų iš visų pusių. Tada perdėkite į lėkštę.
6. Į keptuvę dar kartą įpilkite aliejaus, taip pat sudėkite brokolį bei papriką ir nuolat maišydami pakepinkite kelias minutes (kol suminkštės ir taps traškūs).
7. Tada į keptuvę sudėkite susmulkintą česnaką bei imbierą ir maišydami pakepinkite minutę. Supilkite padažą ir patroškinkite ant silpnos ugnies tol, kol sutirštės. Jei norite tirštesnio padažo, pridėkite šiek tiek vandenyje išmaišyto kukurūzų krakmolo. Jei norite skystesnio padažo, įpilkite daugiau vandens arba sultinio.
8. Galiausiai nukelkite nuo ugnies ir sudėkite TOFU bei gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: elavegan.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite