Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Meksikietiškas pinto pupelių garnyras

    135

    Šį sveiką ir gardų pupelių garnyrą rekomenduojame patiekti su meksikietiškais takais (tacos), enčiladomis (enchiladas), tortilijų traškučiais ir kt.

    Ingredientai:

    2 puodeliai sausų pinto pupelių

    8 puodeliai vandens (ir daugiau – pagal poreikį)

    1 svogūnas (pusę jo supjaustykite skiltelėmis, kitą pusę – kubeliais)

    1 arbatinis šaukštelis malto kumino

    3/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos (ir daugiau – pagal skonį)

    1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio

    Šviežiai malti juodieji pipirai

    2 šaukštai avokadų aliejaus

    2 skiltelės česnako, susmulkintos

    2 šaukštai šviežių žaliosios citrinos sulčių (ir daugiau – pagal skonį)

    Gaminimas:

    1. Atidžiai perrinkite ir perplaukite pupeles, pašalindami nešvarumus.

    2. Sudėkite pupeles į didelį puodą. Pridėkite vandens, svogūnų skiltelių, kumino, druskos, raudonėlio ir kelis žiupsnelius pipirų. Užvirinkite ir nugriebkite į vandens paviršių kylančias putas. Tada sumažinkite ugnį ir virkite 1 valandą. Patikrinkite pupeles. Jei jos dar nėra visiškai suminkštėjusios, virkite toliau, patikrindami jas kas 15 minučių – kol suminkštės. Jei prireiks, įpilkite daugiau vandens.

    3. Uždėkite smulkų sietelį ant didelio dubens. Nukoškite pupeles per sietelį. Skystį palikite dubenyje.

    4. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite avokadų aliejų. Sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną bei česnaką ir kepinkite, retkarčiais pamaišydami, 5 minutes (kol suminkštės ir taps permatomi). Įmaišykite pupeles ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Įpilkite ½ puodelio skysčio, likusio po pupelių virimo, ir bulvių grūstuvu sutrinkite pupeles iki norimos konsistencijos (prireikus įpildami daugiau pupelių virimo skysčio – keliais etapais, po ½ puodelio). Jei norite glotnesnės masės, sutrinkite pupeles elektriniu trintuvu (blenderiu) arba virtuviniu kombainu. Įpilkite žaliosios citrinos sulčių. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos bei žaliosios citrinos sulčių.

    5. Patiekite kaip garnyrą. Šaldytuve laikykite sandariame inde iki 5 dienų.

    Išeiga: 6-8 porcijos

    Receptas:  loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite