Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Graikiškos vištienos salotos su špinatais, feta ir figomis

    270

    Graikiškos virtuvės skonių įkvėptos salotos tiks pietums arba vakarienei!

    Ingredientai:

    Vištienos marinavimui:

    1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir daugiau – kepimui)

    1 arbatinis šaukštelis džiovinto arba šviežio raudonėlio

    2 skiltelės česnako, susmulkintos

    1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių

    1 citrina (išspausti sultis)

    Druska

    Šviežiai malti pipirai

    450 g vištienos krūtinėlės mėsos

     

    Salotų padažui:

    1/4 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1/2 puodelio balzaminio acto

    2 šaukštai medaus

    Druska

    Šviežiai malti pipirai

     

    Salotoms:

    280 g mažųjų špinatų

    1 mažas raudonasis svogūnas, plonai supjaustytas

    1/2 agurko, perpjauto išilgai pusiau ir supjaustyto griežinėliais

    100 g KALAMATA alyvuogių be kauliukų, perpjautų pusiau

    1 puodelis (250 g) džiovintų arba šviežių figų, supjaustytų

    200 g fetos sūrio, supjaustyto kubeliais

    Mažas ryšelis šviežių mėtų lapelių (apie 1/3 puodelio), susmulkintų

    Gaminimas:

    1. Pamarinuokite vištieną: dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, raudonėlį, česnaką, svogūnų miltelius, citrinos sultis ir didelį žiupsnelį druskos bei pipirų. Vištieną supjaustykite horizontaliomis juostelėmis, tada sudėkite į marinatą ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų. Uždenkite ir palikite šaldytuve mažiausiai 4 valandas (geriausia per naktį).

    2. Didelę keptuvę uždėkite ant vidutinės-stiprios ugnies ir padenkite plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu. Kai aliejus įkais, sudėkite vištienos griežinėlius į keptuvę, su kiekvienu griežinėliu nukratydami marinato perteklių. Kepkite tol, kol gerai apskrus iš abiejų pusių, maždaug 5 minutes. Jei keptuvė per maža, kepkite vištieną keliomis partijomis. Sudėkite iškeptą vištieną į lėkštę ir palikite atvėsti tol, kol jūs paruošite likusius ingredientus bei salotų padažą.

    3. Paruoškite salotų padažą: į nedidelį dubenėlį įpilkite alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, medaus, druskos ir pipirų (pagal skonį). Gerai išplakite.

    4. Į didelį dubenį arba serviravimo indą sudėkite špinatus, vištieną, raudonąjį svogūną, agurką, alyvuoges, figas, fetą ir mėtas. Užpilkite padažo ant salotų ir išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite