Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Graikiškos virtuvės skonių įkvėptos salotos tiks pietums arba vakarienei!
Ingredientai:
Vištienos marinavimui:
1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir daugiau – kepimui)
1 arbatinis šaukštelis džiovinto arba šviežio raudonėlio
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
1 citrina (išspausti sultis)
Druska
Šviežiai malti pipirai
450 g vištienos krūtinėlės mėsos
Salotų padažui:
1/4 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
1/2 puodelio balzaminio acto
2 šaukštai medaus
Druska
Šviežiai malti pipirai
Salotoms:
280 g mažųjų špinatų
1 mažas raudonasis svogūnas, plonai supjaustytas
1/2 agurko, perpjauto išilgai pusiau ir supjaustyto griežinėliais
100 g KALAMATA alyvuogių be kauliukų, perpjautų pusiau
1 puodelis (250 g) džiovintų arba šviežių figų, supjaustytų
200 g fetos sūrio, supjaustyto kubeliais
Mažas ryšelis šviežių mėtų lapelių (apie 1/3 puodelio), susmulkintų
Gaminimas:
1. Pamarinuokite vištieną: dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, raudonėlį, česnaką, svogūnų miltelius, citrinos sultis ir didelį žiupsnelį druskos bei pipirų. Vištieną supjaustykite horizontaliomis juostelėmis, tada sudėkite į marinatą ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų. Uždenkite ir palikite šaldytuve mažiausiai 4 valandas (geriausia per naktį).
2. Didelę keptuvę uždėkite ant vidutinės-stiprios ugnies ir padenkite plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu. Kai aliejus įkais, sudėkite vištienos griežinėlius į keptuvę, su kiekvienu griežinėliu nukratydami marinato perteklių. Kepkite tol, kol gerai apskrus iš abiejų pusių, maždaug 5 minutes. Jei keptuvė per maža, kepkite vištieną keliomis partijomis. Sudėkite iškeptą vištieną į lėkštę ir palikite atvėsti tol, kol jūs paruošite likusius ingredientus bei salotų padažą.
3. Paruoškite salotų padažą: į nedidelį dubenėlį įpilkite alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, medaus, druskos ir pipirų (pagal skonį). Gerai išplakite.
4. Į didelį dubenį arba serviravimo indą sudėkite špinatus, vištieną, raudonąjį svogūną, agurką, alyvuoges, figas, fetą ir mėtas. Užpilkite padažo ant salotų ir išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite