Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Keptų baklažanų salotos

    Ingredientai:

    240 g / 1 puodelis smulkių makaronų (pavyzdžiui, „orzo“) arba laukinių/rudųjų ryžių

    1 didelis baklažanas

    1 mažas raudonasis svogūnas, supjaustytas skiltelėmis

    1 saliero stiebas, plonai supjaustytas

    12 vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau

    1 šaukštas kaparėlių

    1 šaukštas kedrinės pinijos

    2 džiovintos figos, smulkiai supjaustytos

    30 ml / 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

    1 česnako skiltelė, smulkiai sutarkuota

    1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba mairūno)

    1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos

    druskos ir pipirų (pagal skonį)

    15 ml / 1 šaukštas balzaminio acto

    10 g susmulkintų petražolių, raudonėlio arba baziliko lapelių

    minkštas (veganiškas) sūris (nebūtina)

    Gaminimas:

    1. Išvirkite makaronus arba ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės.

    2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Nupjaukite baklažano galus ir perpjaukite jį per pusę, o tada į aštuonias dalis (išilgai).

    3. Sudėkite supjaustytą baklažaną ant kepimo skardos ir kepkite 10 minučių, tada apverskite ir kepkite dar 10 minučių.

    4. Tada ant skardos sudėkite raudonųjų svogūnų skilteles, salierą, vyšninius pomidorus, kaparėlius, kedrines pinijas ir susmulkintas figas. Įmaišykite alyvuogių aliejaus ir smulkinto česnako. Pagardinkite džiovintomis žolelėmis, rūkyta paprika ir druska bei pipirais. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 20 minučių; įpusėjus kepimo laikui gerai išmaišykite ir įpilkite balzaminio acto.

    5. Didelėje lėkštėje sudėkite išvirtus ryžius arba makaronus, ant jų – keptas daržoves. Pabarstykite šviežiomis žolelėmis bei sūriu.

    Išeiga: 2-4 porcijos

    Receptas:  lazycatkitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite