Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Veganiškas spindulinių mung pupuolių „omletas“

    Ingredientai:

    Spindulinių mung pupuolių „omletui“:

    1 puodelis (200 g) „mung dal“ (skaldytų mung pupelių)

    1/2 arbatinio šaukštelio paprastos druskos

    3/4 arbatinio šaukštelio KALA NAMAK druskos (suteikia specifinio kiaušinio skonio ir aromato)

    1/4 arbatinio šaukštelio česnako miltelių

    1/4 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių

    1/8 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų

    1/4 arbatinio šaukštelio ciberžolės

    1 arbatinis šaukštelis aliejaus

    1 – 1 ¼ puodelio (240 - 300 ml) augalinio pieno, pavyzdžiui, nesaldinto migdolų pieno, neriebaus kokosų pieno arba anakardžių pieno

     

    Pusryčių bulvėms:

    2 bulvės, nuluptos ir supjaustytos pusės centimetro kubeliais

    1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto

    3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos

    1 puodelis (150 g) paprikos (raudonos arba žalios, arba abiejų), smulkiai supjaustytos

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

    1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių ir rozmarino (arba šviežių: 2 arbatiniai šaukšteliai)

    1/4 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų

    žiupsnelis juodųjų pipirų

    2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus

     

    Nebūtini priedai:

    1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (purumui)

    1–2 šaukštai tapijokos krakmolo (lęšių tekstūrai sumažinti)

    Gaminimas:

    1. Nuplaukite ir pamerkite skaldytas mung pupeles 3 puodeliuose vandens (per naktį arba bent 8 valandas).

    2. Tada nupilkite vandenį ir perdėkite į trintuvą (blenderį). Taip pat sudėkite likusius ingredientus ir 1 puodelį augalinio pieno. Plakite minutę, tada leiskite pastovėti. Plakite dar minutę. Mišinys turi būti glotnus ir purus. Priklausomai nuo norimo omleto storio, galite įpilti dar 2–4 šaukštus augalinio pieno. Jei norite itin puraus omleto, įberkite 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ir vėl išplakite.

    3. Įkaitinkite ketaus arba nepridegančią keptuvę storu dugnu (ant vidutinės ugnies). Kai įkais, apšlakstykite keliais lašais aliejaus ir paskleiskite popieriniu rankšluosčiu.

    4. Paprasto omleto paruošimas: supilkite samtelį (arba 1/3 puodelio) tešlos ir paskleiskite ant keptuvės. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite 1–3 minutes. Tikslus laikas priklauso nuo viryklės, keptuvės ir tešlos storio. Kai tik kraštai išdžius, o centras taps beveik išdžiūvęs – apverskite. Kepkite dar minutę; patiekite su bulvėmis arba keptomis daržovėmis.

    5. Daržovių omleto paruošimas: į keptuvę sudėkite daržoves, pavyzdžiui, plonai supjaustytą svogūną, raudoną papriką ir kt. Įpilkite kelis lašus aliejaus ir kepkite minutę. Sudėkite žalumynus, pavyzdžiui, smulkiai supjaustytus špinatus arba šviežias žoleles. Išmaišykite. Įdėkite į keptuvę pakankamai tešlos, kad padengtų daržoves. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite 1–3 minutes. Tada apverskite ir kepkite dar 1–2 minutes. Galite uždėti šiek tiek veganiško sūrio. Patiekite iškart su pasirinktu padažu ir skrudinta duona.

    6. Pusryčių bulvių paruošimas: į kepimo indą sudėkite visus bulvių paruošimui nurodytus ingredientus, išskyrus aliejų. Tada apšlakstykite aliejumi ir gerai viską išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų. Kepkite 205 °C temperatūroje 25–35 minutes arba tol, kol bulvės suminkštės.

    7. Tešlą, taip pat ir iškeptą omletą, galite laikyti šaldytuve iki 2 dienų (sandariame inde). Beje, galite pasigaminti sumuštinį su omletu: perlenkite omletą ir įdėkite į skrudintą sumuštinį kartu su humusu, veganišku sūriu ar kitais priedais. Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  veganricha.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite