Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
1 ryšulėlis smidrų arba, kitaip dar vadinamų, šparagų (tik minkštos dalys, supjaustytos 2-3 cm dydžio gabalėliais)
1/2 puodelio šaldytų žirnelių, atšildytų
Kelios saujos salotų lapų
2 ridikėliai, plonai supjaustyti
1/2 puodelio susmulkinto fetos sūrio
1/2 avokado, be kauliukų, supjaustyto kubeliais
1/4 puodelio susmulkintų paskrudintų pistacijų
1/2 puodelio orkaitėje apkeptų avinžirnių
Šviežios žolelės patiekimui (bazilikas, mėta ir (arba) laiškiniai česnakai)
Jūros druska ir šviežiai malti pipirai
Padažui:
1/4 puodelio šviežių baziliko lapelių (arba baziliko ir mėtų lapelių mišinio)
1 maža česnako skiltelė
1 šaukštas šviežių citrinos sulčių
1/2 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės
1 šaukštas baltojo vyno acto
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus (arba daugiau)
1/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos
Gaminimas:
1. Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Šalia pastatykite dubenį su šaltu vandeniu. Šparagus blanširuokite apie 1 minutę arba tol, kol suminkštės, bet vis dar bus ryškiai žali. Tada perkelkite į ledinį vandenį 1 minutei; po to nukoškite. Palikite šparagus išdžiūti. Tada kartu su žirneliais perkelkite į dubenį.
2. Paruoškite salotų padažą: virtuviniu kombainu sumaišykite baziliką, česnaką, citrinos sultis ir žievelę, actą, alyvuogių aliejų ir druską. Papildomai pagardinkite prieskoniais pagal skonį. Taip pat galite įpilti daugiau aliejaus.
3. Į dubenį su šparagais ir žirneliais supilkite pusę turimo padažo kiekio ir išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
4. Išdėliokite salotų lapus ant lėkštės, tada sudėkite šparagų ir žirnelių mišinį, ridikėlius, fetą, avokadą, pistacijas, apkeptus avinžirnius ir žoleles. Apšlakstykite likusiu padažu. Jei reikia, papildomai pagardinkite druska bei pipirais.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite