Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šios bulvių „duonelės“ – be mielių ir be pieno produktų!
Recepte taip pat rasite nurodymus, kaip pasigaminti duonelės be gliuteno variantą.
Ingredientai:
3 vidutinio dydžio (arba didelės) bulvės
1 puodelis (120 g) miltų – galite naudoti įprastus universalius miltus (tačiau jei tešla bus per lipni, reikės pridėti daugiau miltų); įprastus miltus galite pakeisti mišiniu be gliuteno: naudokite 80 gramų avinžirnių miltų ir 40 gramų tapijokos miltų.
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1/2 – 3/4 arbatinio šaukštelio druskos
1 žiupsnelis malto muskato
1 šaukštas aliejaus (ir daugiau – kepimui)
1/3 puodelio smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimas:
1. Nenuluptas bulves virkite pasūdytame vandenyje tol, kol jos suminkštės ir taps lengvai praduriamos šakute. Tada nupilkite vandenį, leiskite bulvėms atvėsti, nulupkite ir sutrinkite jas.
2. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, muskatą, aliejų ir svogūnų laiškus. Pirmiausia išmaišykite šaukštu, o tada tešlą išminkykite rankomis. Greičiausiai reikės pridėti daugiau miltų, kad tešla taptų mažiau lipni.
3. Padalinkite tešlą į 6–8 dalis ir suformuokite iš jų rutuliukus. Jei suformuosite 8 rutuliukus, jūsų „duonos“ paplotėliai bus mažesni ir plonesni, o jei formuosite 6 – bus storesni ir didesni.
4. Kočiokite kiekvieną rutuliuką tarp dviejų aliejumi pateptų kepimo popieriaus lapų. Iškočiokite į apskritimą, kurio storis būtų nuo 3 iki 6 milimetrų. Skersmuo turėtų būti apie 14–15 centimetrų.
5. Didelę nepridegančią keptuvę negausiai apšlakstykite aliejumi ir uždėkite ant vidutinės ugnies. Nuo pirmojo bulvių paplotėlio nuimkite viršutinį kepimo popieriaus sluoksnį. Perkelkite paplotėlį ant keptuvės, nulupdami ir likusį popieriaus sluoksnį.
6. Kepkite paplotėlį ant vidutinio stiprumo ugnies apie 2–4 minutes, tada apverskite ir kepkite dar 1–2 minutes. Iškeptą paplotėlį perdėkite į lėkštę ir uždenkite virtuviniu rankšluosčiu. Tuo tarpu, kol kepa vienas paplotėlis, galite kočioti kitą tešlos rutuliuką ir taip kartoti visą procesą.
7. Papildomai pabarstykite šviežiomis žolelėmis. Skanaus!
PASTABOS: bulves virkite su lupenomis!
Beje, į tešlą galite įdėti 2–3 skilteles sutrinto česnako – pagaminsite gardžias česnakinio skonio
bulvių „duoneles“.
Išeiga: 6-8 paplotėliai
Receptas: elavegan.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite